Buzău. Zece persoane au ajuns la spital după ce au fost muşcate de căpuşe

Căpuşele au apărut din cauza temperaturilor ridicate

Capuse
Capuse sursa foto pixabay

Zece persoane au ajuns la Urgenţe săptămâna trecută după ce au fost muşcate de căpuşe, în Buzău. Zece persoane s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) în prima săptămâna a lunii aprilie după ce au fost muşcate de căpuşe, pe fondul temperaturilor ridicate, potrivit stiripesurse.ro.

Specialiştii SJU recomandă persoanelor care au fost muşcate de căpuşe să se adreseze unui medic de specialitate în primele 24 de ore pentru a beneficia de tratamentul profilactic.

„Temperaturile ridicate din această perioadă au favorizat apariţia căpuşelor. De la începutul lunii aprilie şi până în prezent, la camera de garda a UPU – SMURD s-au înregistrat 10 cazuri de persoane muşcate de căpuşe. Medicii recomandă ca pacienţii muşcaţi de căpuşă să nu se trateze acasă, ci să se adreseze unui cabinet specializat”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU, Adriana Bunilă. Medicii se aşteaptă la o creştere a numărului cazurilor de persoane muşcate de căpuşe în următoarea perioadă pe fondul temperaturilor ridicate şi al fluxului de turişti care se vor îndrepta pe timpul vacanţelor în zonele împădurite sau preponderent acoperite cu verdeaţă.

Tot mai multe cazuri de tuse convulsivă în Europa