Monica Anisie, ministrul Educației

Monica Anisie ar putea fi dată în judecată. De ce, ați putea întreba? Ei, bine, se pare că doamna ministru nu a luat în calcul, atunci când a decis că metoda învățământului online e cea mai bună în perioada de față, faptul că încalcă egalitatea de șanse. Mai pe larg, copilul fără posibilități nu va avea acces la învățătură în această perioadă, din simplul motiv că poate nu are un computer acasă, trăind în condiții mizere. Istoria ne-a demonstrat faptul că sărăcia nu determină dorința copilului de a învăța. În plus, dorința de a învăța trebuie și stimulată. Absolut imposibil, caz în care vorbim despre discriminări de acest fel.

Iată că un avocat din Cluj a sesizat acest lucru:

„În calitate de părinte a doi elevi care frecventează învăţământul gratuit din Romănia am formulat o plângere prealabilă la adresa ministrului Educaţiei, Monica Anisie, cu privire la legalitatea Ordinului nr. 4135/ 21 aprilie. Prin acest act se aprobä Instrucţiuni privind asigurarea continuitäţii procesului de învăţare la nivelul sistemului de învăţământ preuniversitar. Am cerut revocarea Ordinului şi abrogarea unor articole din Instrucţiuni care sunt nelegale deoarece impun obligaţii materiale în sarcina unor persoane, deşi ar trebui să fie suportate de stat. De asemenea, Ordinul încalcă dreptul la învăţământ gratuit şi la egalitatea de şanse a elevului, fiind discriminatoriu faţă de cei care nu au posibilitatea de a asigura mijloace materiale astfel încât să poată executa obligaţiile impuse”, a spus Mate.

Mate Andras: „De la începutul lunii martie aveau autorităţile timp suficient să asigure aceste mijloace tehnice”

„Nu mă poţi pune pe mine, ca părinte, să asigur mijloace materiale – calculator, laptop sau tabletă, abonament la internet. Aceste lucruri trebuiau asigurate de inspectoratele şcolare, iar dacă nu se asigură tuturor elevilor apare discriminarea. De la începutul lunii martie aveau autorităţile timp suficient să asigure aceste mijloace tehnice”, a precizat avocatul.

”În situaţia în care nu voi primi un răspuns favorabil, îmi rezerv dreptul de a mă adresa instanţei de judecată”, a mai declarat avocatul clujean Mate Andras.

Citește și: Monica Anisie, BAC-ul, evaluarea și abacul

#News