C. P. Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu, acest dinozarul al politicii românești, băiat trecut prin presă prin anii ’90, reorientat spre politică ulterior, când a decis că-i cazul să simpatizeze cu PNL-ul, întoarce acum armele împotriva partidului care l-a consacrat și l-a transformat dintr-un simplu șefuț de radio într-un nume cunoscut în toată țara. Posibil ca tot partidul să-l fi ajutat, de altfel, să facă rost și de atâtea neveste. Nu vom ști niciodată, însă.

Cu toate astea, faptul că nea Tări nu prea știe cum să rămână fidel nu-i niciun secret. Astfel că acum, în plină criză de Coronavirus, Călin Popescu Tăriceanu le trage craca de sub picioare celor din PNL și-i acuză că în realitate, singurul lor interes ar fi să-și îmbogățească prietenii și cunoștințele.

Să-i dăm citire:

”Guvern Orban, fă un mic sacrificiu pentru țară și nu-ți mai îmbogăți prietenii

Stau în casă, pentru că doar așa putem să ne protejăm, pe noi și cei dragi, de îmbolnăvire!

Guvernul Orban nu ar trebui să se bazeze însă că, dacă stăm în casă, nu stăm cu ochii pe ei și pe ce fac. Am constatat că se înmulțesc semnele de întrebare cu privire la felul în care se fac achizițiile de urgență pentru lupta împotriva coronavirusului. (http://www.ziare.com/afaceri/achizitii/corpul-de-control-al-mf-ancheteaza-cum-s-au-cumparat-masti-de-56-de-milioane-de-lei-de-la-o-mica-firma-din-giurgiu-care-vinde-mancare-alcool-si-tutun-1603500)

Acum e clar pentru toți că lipsa de anticipare a guvernanților a dus la sacrificarea doctorilor și a personalului medical! Astăzi aproape 1 din 5 medici este infectat! Și nu i-am testat pe toți! Ca să acopere această acțiune criminală astăzi guvernul Orban cumpără în draci (sau de fapt zic că cumpără – pentru că încă nu am văzut nici un combinezon, nici un ventilator) echipamente medicale! Foarte bine! Mai bine mai târziu decât prea târziu!

Dar starea de urgență nu înseamnă că toate achizițiile grase merg la prietenii politici, la securiștii vechi și noi, la pilele diferitelor persoane din apropierea Palatului Cotroceni! Trebuie să fiți responsabili și să vă mai gândiți și la economia românească, nu numai la buzunarele voastre și ale amicilor voștri! Am înțeles, vreți să vă îmbogățiți din această criză, dar lăsați ceva și în țară!

Vă dau un exemplu. România a fost unul dintre cei mai mari producători de textile și confecții. Și înainte de 1989, și după. Știți, lohn-ul ăla pe care îl disprețuiați toți pe vremea când eram prim-ministru. În ultimii ani s-au mai închis din fabricile de confecții în favoarea mâinii de lucru mai ieftine din China și țările din Orient, dar tot au mai rămas suficiente care să producă și măști de protecție și combinezoane. Cu condiția să le dați un proiect clar, tipare aprobate și unice, și finanțare pentru a începe. Dar! După ce încep să producă trebuie să le și cumpărați de la ei, chiar dacă asta vă va produce o gaură în buzunarele amicilor!

Din păcate criza medicală nu se va încheia la fel de repede pe cât a început și va mai fi nevoie de echipamente de protecție încă luni de acum înainte, deci investiția merită. Ca să nu mai spunem că, atunci când nu va mai fi nevoie de măști și combinezoane, va fi nevoie de cămăși și pantaloni românești pentru a putea să ne putem întoarce la muncă.

Deci, Guvern Orban, fă un mic sacrificiu pentru țară și nu-ți mai îmbogăți prietenii cumpărând măști de aici (vezi clipul atașat) și cumpără-le de aici (vezi foto https://bit.ly/2UGze26). Fiecare mască și combinezon cumpărat de AICI aduce o pâine pe masa unor români de-ai tăi!”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina lui de Facebook.

Citește și: Tăriceanu, bătrânel responsabil, stă acasă

#News