Florin Cîțu

Nu, nu este vorba despre Lista lui Schindler, ci despre varianta românească „Lista lui Cîțu”. Dacă în cazul celebrului film din anii ’90 era vorba despre niște oameni salvați de un nene cu suflet mare, în varianta românească avem parte de niște oameni sacrificați pentru ca noi, românii, să avem alegerile alea anticipate despre care se tot discută în ultima vreme. Niște oameni ce nu vor apuca să fie miniștri cu acte în regulă, pentru că un parlament majoritar PSD nu-i va accepta niciodată. Toată lumea știe deja asta: PSD, PNL, presă, oameni de rând, etc.

Așadar, haideți să vedem cine, cum și mai ales de ce, se află pe lista lui Cîțu:

Lista miniștrilor din noul cabinet:

​Premier – Florin Cîțu

Vicepremier – Raluca Turcan

1. Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu

2. Ministerul Afacerilor Interne – Marcel Vela

3. Ministerul Apărării Naționale – Nicolae Ciucă

4. Ministerul Finanțelor – Lucian Heiuș

5. Ministerul Economiei – Virgil Popescu

6. Ministerul Dezvoltării – Ion Ștefan

7. Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu

8. Ministerul Agriculturii – Adrian Oros

9. Ministerul Muncii – Violeta Alexandru

10. Ministerul Mediului – Costel Alexe

11. Ministerul Educației – Monica Anisie

12. Ministerul Fondurilor Europene – Ioan Marcel Boloș

13. Ministerul Tineretului și Sportului – Ionuț Stroe

14. Ministerul Transporturilor – Lucian Bode

15. Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu

16. Ministerul Sănătății – Victor Costache

Astfel, dacă este să analizăm un pic lista de mai sus, observăm că mari schimbări nu sunt. Cum Florin Cîțu s-a mutat de pe scaunul de ministru al Finanțelor, pe cel de premier, în locul său a venit Lucian Heiuș. Cu toate că ar fi fost interesant să-l vedem pe Ludovic Orban în locul lui Heiuș. Dar, cum viața asta nu-i formată numai din telenovele, e bine și-așa!

„PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă la nivelul Municipiului Bucureşti şi la nivelul fiecărui sector al Capitalei. În urma acestei cercetări a rezultat clar că toţi candidaţii PNL au şansa de a câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, dar nu avem această garanţie că vor câştiga bătălia cu PSD. (…) În urma discuţiilor pe care le-am avut cu Nicuşor Dan, care au vizat problematica Bucureştiului, soluţiile pentru rezolvarea marilor probleme ale Capitalei, am luat decizia de a-l propune pe Nicuşor Dan ca şi candidat la Primăria Capitalei susţinut de PNL”, a precizat Orban.

Citește și: Cîțu și Nicușor sunt prezentați astăzi în fața clasei

#News