Prefectul Brăilei, Iulian Timofei, a declarat că în judeţ există în continuare trei drumuri judeţene blocate încă de la primele ore ale dimineţii, având în vedere că ninge continuu de vineri noapte,  zăpada înlăturată de utilaje fiind  viscolită înapoi pe carosabil.„Avem blocate în continuare DJ 203 Ulmu – Făurei – Jirlău – Galbenu, DJ 203 A Galbenu – Vişani – Câineni Băi şi DJ 203 T – Jirlău – Vişani. Utilajele intervin în aceste zone, dar problema este că ninge în continuu de vineri noapte, iar zăpada este viscolită înapoi pe carosabil. Pe DJ 202 A – intersecţia DJ 202 D – Gulianca, DJ 202 H – Grădiştea – Maraloiu şi DJ 221 – Cazasu – Romanu – Gemenele – Rîmnicelu – Şuţeşti se circulă cu dificultate, circulaţia fiind îngreunată de viscol, potrivit .g4media.ro.

Pe mai multe sectoare de drumuri judeţene s-a acţionat până în prezent cu 17 mijloace (…) şi s-au împrăştiat 470 tone material antiderapant (nisip şi sare)”, a spus Iulian Timofei.

În ceea ce priveşte drumurile naţionale, DN 22 Brăila – limită cu judeţul Buzău şi DN 23 Brăila – limită cu judeţul Vrancea sunt închise circulaţiei rutiere încă de sâmbătă de la ore 9,30, iar pe celelalte drumuri naţionale se circulă în condiţii de iarnă. Se menţine restricţia traficul rutier cu masa totală maxim admisă peste 7,5 tone pe celelalte drumurile naţionale din judeţ. Pe drumurile naţionale s-a intervenit cu 31 utilaje (autobasculante cu lamă şi răspânditor) şi au fost împrăştiate 200 tone material antiderapant. „Localitatea Mărtăceşti nu este alimentată cu energie electrică, se intervine pentru realimentare. Garda de intervenţie Făurei a intervenit dimineaţă cu o şenilată 8×8 şi o ambulanţă SMURD pentru preluarea unui pacient dializat din localitatea Vişani, cazul fiind rezolvat, pacientul dializat fiind predat la Făurei unui echipaj BGS pentru transport la Brăila

Cinci autoturisme care au rămas blocate pe DN 23 Brăila – Focşani, între localităţile Corbu şi Gulianca, au fost deblocate, iar persoanele au fost îndrumate către localitatea Măxineni”, a adăugat prefectul Iulian Timofei.

Au fost suplimentate filtrele de restricţionare şi de informare a participanţilor la trafic astfel. intersecţia DN 21 cu DJ 21 – filtru de informare şi dirijare a circulaţiei, un jandarm şi un poliţist; DN 21 (Petrom Lacu Sărat) – de informare şi dirijare a circulaţiei, un jandarm şi un poliţist; localitatea Măxineni – două filtre mixte pentru restricţionarea traficului formate din doi jandarmi şi doi poliţişti; intersecţia DN2B cu DJ211 (Bordei Verde) – de informare şi dirijare a circulaţiei, un jandarm şi un poliţist; ieşirea din municipiul Brăila pe DN 22 – Brăila – Rm. Sărat şi DN 23 – Brăila – Focşani pentru restricţionarea traficului pe cele două drumuri naţionale, filtre formate din patru poliţişti.

 Pericolul apariției unei boli de inimă, mai mare la țară decât la oraș