Veștile triste vin, de regulă în seturi de câte minim două. Astfel, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat de curând că deficitul PIB al României pe anul trecut este unul le care nu îl estimase nimeni, fiind mult mai mare decât se preconizare inițial. Astfel, deși analiștii economici se așteptau la cifre mai mici, iată că deficitul din PIB pe 2019 a înregistrat valori de 4,6%, spre deosebire de 4,4%, cât fusese estimarea inițială.

„Din legea inițială trecută în Parlament au venit toate problemele în 2019. Au fost facturi acumulate ani de zile care trebuiau plătite. Față de legea inițială au crescut cheltuielile cu salarii, asistență socială, au scăzut la investiții. Cheltuielile sunt în lege, e foarte greu să le modifici, partea de venituri este cea pe care o estimezi, iar dacă o supraestimezi se întâmplă ca anul trecut. Sunt două lucruri pe care nu le-am putut estima și evita.”, a explicat Florin Cîțu

Unul dintre motivele pe care Cîțu le suspectează a fi responsabile pentru cei 0.2% în plus se referă la suma de 0.91 miliarde de lei, pe care Statul Român a plătit-o fraților Micula.

Citește și: Statul Român, pierzător în afacerea privatizărilor

#News #PNL