#Spionul rus îl filează pe Florin Cîțu
Florin Cîțu

Știți că era o vorbă, gura bate ms-dos-ul – ei bine, cam asta i se întâmplă acum și Gabrielei Firea care, după ce s-a lansat în acuzații și declarații cu privire la ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, declarând despre acesta cum că nu l-ar angaja nici măcar pe post de contabil debutant la RATB, acesta decide să facă o serie de controale în Primăria Capitalei, pentru a vedea exact ce a făcut și ce intenții are pe viitor cu bugetul, Gabi Firea.

Citește și: Gabi Firea nu l-ar angaja pe Cîțu nici la RATB

„Sunt 4.500 de angajați în cele 18 companii municipale, mulți dintre ei au fost detașați, sunt multe probleme acolo. Am cerut o situație să văd când a fost ultima oară o inspecție economico-financiară la Primăria București. Pentru că mi se pare ciudat să ai baniîn buget pentru subvenție, dar apoi să te împrumuți pe 20 de ani să plătești subvenția la energie, de exemplu. Aș vrea să văd cine a evaluat execuția bugetară. Și am aflat, surprins, că n-a mai fost o inspecție economico-financiară, n-a mai fost evaluată de la MFP, Primăria Capitalei de 10 ani de zile. Nimeni n-a mai călcat pe acolo să vadă cum sunt cheltuiți banii românilor la bugetul Capitalei. Aș vrea să vedem și această analiză, dar mie îmi sare în ochi chestia asta, adică ai bani la buget pentru subvenție și te duci și te împrumuți pe 20 de ani. Am cerut aprobările din MFP pentru a permite acest lucru. Evaluez situația, să văd, știu că au fost (controale, n.red.) la câteva companii municipale, dar m-a surprins că nu a fost niciunul (la PMB, n.red.) în ultimii 10 ani. Ceea ce este bizar, pentru că se cheltuiesc bani publici acolo”, a declarat Florin Cîțu, luni seară, la Digi24.

Citește și: Câți bani mai dă Firea anul acesta la biserici

Astfel, pe motivul „pe ce se duc banii românilor”, Cîțu a decis că e cazul să ia la puricat Primăria Municipiului București și să analizeze cum, cât și unde a cheltuit Firea banii contribuabilor.

#News #PMB