Un bărbat decedat a fost lăsat într-o staţie de autobuz din Baia Mare din cauză că „Medicina Legală are program între 8:00 și 16:00”.

În noaptea de 26 decembrie, la 112 a fost înregistrată o solicitare de urgenţă în jurul orei 3:00 dimineaţa.

„Poliţiştii au intervenit pe strada Victoriei din muncipiul Baia Mare după ce au fost sesizaţi că pe o bancă se află o persoană care nu se mişcă. Personalul medical ajuns la faţa locului a constatat decesul persoanei, iar poliţiştii, în urma verificărilor efectuate, au constatat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 57 de ani, domiciliat în localitatea Săcălăşeni„, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş.

Astfel, bărbatul a fost, după câteva ore, transportat pentru necropsie la morga Spitalului Judeţean Baia Mare.

„Până să îl ducă la morga spitalului, până să se deschidă programul nu l-au lăsat singur. Solicitarea a fost puţin după ora 3.00, pe 26 decembrie”, a spus Florina Meteş.

Predarea cadavrului medicilor legişti a fost efectuată la ora 8:00, din cauză că poliţiştilor li s-ar fi spus că programul serviciului de medicină legală începe avea la acea oră.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Vasile Ioan Pop, un astfel de program pentru acest serviciu este inexistent.

„Medicina legală lucrează non stop, trebuie să funcţioneze non stop. Nu ştiu amănunte, nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu mi se pare normal, medicina legală este un serviciu care are program 24 din 24, sunt chemaţi telefonic. Nu ştiu sigur care a fost treaba acolo”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Baia Mare.

Pentru stabilirea celor întâmplate, poliţiştii fac cercetări în continuare.

#news