Fostul primar din Baia de Aramă, condamnat la închisoare pentru corupție

El a mai fost condamnat pentru tăierea ilegală a unei păduri

Curtea de Apel Craiova l-a condamnat la cinci ani şi zece luni de închisoare pe fostul primar al oraşului Baia de Aramă, Mehedinţi, pentru fapte de corupţie. În iulie 2019, fostul primar din Baia de Aramă a fost condamnat definitiv într-un alt dosar, potrivit g4media.ro.

Potrivit anchetatorilor, primarul a dispus ilegal tăierea unei păduri. În acest dosar, inculpatul a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare. În prezent, fostul primar este judecat într-un dosar de omor, într-un dosar ce implică decesul într-un accident rutier al unei tinere de 25 de ani.

În acelaşi dosar, trei inculpaţi au primit pedepse cu suspendare. Faţă de alte patru persoane, instanţa a dispus încetarea procesului penal, ca urmare a prescripţiei faptelor. Un alt inculpat a decedat în cursul judecăţii. Fostul primar a fost acuzat că a obţinut de la APIA, în baza unor documente false, aproximativ 5 milioane de lei.

 Anchetatorii au susţinut că, ani la rând, primarul a obţinut în mod fraudulos fonduri APIA.

„În perioada 2009 – 2014, inculpatul Dunărințu Ionel Rafael a formulat la APIA cereri de sprijin pe suprafață folosind documente false sau inexacte, pe baza cărora a obținut subvenții din fondurile Uniunii Europene și din bugetul consolidat al statului, în sumă totală de 4.659.916 lei. De asemenea, în perioada 2011-2014, inculpatul Dunărințu Ionel Rafael, acționând în aceeași manieră, a obținut în mod nejustificat subvenții pe cap de animal/ovine în condițiile în care nu a avut efectiv numărul de animale pentru care a solicitat sprijinul”, au susţinut procurorii. În octombrie 2021, a fost condamnat definitiv la patru ani şi patru luni de închisoare într-un alt dosar de corupţie. Sentinţa a fost dată de Curtea de Apel Craiova.

Hidroelectrica, anunț important despre plata facturilor