Un tribunal spaniol a trimis-o oficial în judecată pe Shakira pentru evaziune fiscală

Riscă opt ani de închisoare

Sursa foto: Facebook/Shakira

Un tribunal spaniol a cerut marți, în mod oficial, ca vedeta columbiană Shakira să fie judecată. Potrivit Reuters, starul pop nu ar fi plătit impozitele pe venit aferente.

Suma totală ar ajunge la aproximativ 14,5 milioane de euro, informează un document judiciar publicat marți.

Shakira a refuzat o înțelegere amiabilă în luna iulie

În vară, aceeași agenție de știri relata că interpreta piesei ‘Hips Don’t Lie’ a refuzat un acord amiabil între părți. „Cântăreața este pe deplin încrezătoare în nevinovăția sa și, prin urmare, nu acceptă o înțelegere”, se arăta într-o declarație.

În consecință, vedeta în vârstă de 45 de ani, al cărei nume complet este Shakira Isabel Mebarak Ripoll, va trebui să fie judecată într-un proces. În funcție de deznodământ, ea ar putea fi trimisă la închisoare pentru opt ani.

Marți, tribunalul din Esplugues de Llobregat a confirmat că procesul va avea loc la o dată care urmează să fie anunțată.

„Ordinul de trimitere în judecată a Shakirei este doar o altă etapă în orice procedură de acest tip. Situația nu s-a schimbat și totul continuă în mod normal. Apărarea juridică a Shakirei își va face treaba prezentându-și argumentele scrise la momentul potrivit”, au transmis avocații starului columbian.

Acuzațiile sunt false, susține vedeta

Procurorul cere o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru cântăreață. Ea este acuzată că nu și-a plătit impozitele între 2012 și 2014.

În acest interval de timp, Shakira şi-a stabilit reşedinţa la Barcelona. A locuit acolo alături de fostul ei partener, fotbalistul Gerard Piqué.

Actele instanţei consultate de Reuters arătau că Shakira a petrecut mai mult de jumătate din fiecare an în Spania între 2012 şi 2014. Ba mai mult, în mai 2012 a cumpărat o casă în Barcelona.

De cealaltă parte, artista a declarat că în acea perioadă a dus o „viață nomadă” din cauza activității sale.

Shakira a promis săptămâna trecută că va lupta împotriva acuzațiilor „false” din partea autorităților spaniole. Ea a adăugat că a plătit deja ceea ce biroul fiscal a spus că datorează înainte de a fi acționată în instanță.

„Au văzut că mă întâlneam cu un cetăţean spaniol şi au început să saliveze”, spune cântăreaţa.

Citește și Hadis Najafi, ucisă în protestele din Iran, devine noul simbol al sfidării