Universitatea Politehnica începe construcția unui nou cămin studenţesc. Noua construcție va avea 10 etaje, deținând o capacitate de 700 de locuri

Pentru realizarea acestui proiect, a fost semnat un protocol care reprezintă o colaborare între Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Compania Naţională de Investiţii, Societatea Erbaşu şi Universitatea Politehnica din Bucureşti

Universitatea Politehnica din Capitală a demarat, la finalul lunii septembrie, construcția unui nou cămin pentru studenți.

Acesta va fi dotat cu numeroase spații multifuncționale și condiții moderne de cazare.

Construcția va fi finalizată în termen de 24 de luni

Proiectul beneficiază de sprijinul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin intermediul Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.).

Firma care a câştigat licitaţia pentru acest contract este Construcţii Erbaşu, companie controlată de antreprenorul Cristian Erbaşu.

Contractul de proiectare și execuție al imobilului a fost semnat în data de 20 septembrie și va veni în sprijinul studenților din provincie care aleg să studieze în București și necesită cazare într-un cămin modern

Potrivit Mihaelei Costoiu, Rector UPB, în ultimii ani, au fost primite foarte multe solicitări de cazare, iar 75% din cei peste 30.000 de studenți ai universității din Capitală provin din provincie.

De asemenea, rectorul a explicat că noul proiect se încadrează în conceptul de Smart City.

Numărul de studenți în creștere, costurile ridicate ale chiriilor din București, dar și condițiile de confort din cămine ne-au determinat să atragem continuu fonduri pentru construirea de noi spații de cazare și renovarea celor existente. Proiectul de azi se încadrează în conceptul de Smart City –  clădiri eficiente energetic  & un mediu digital, concept sub care vom integra întregul campus, astfel încât să ne bazăm pe resurse energetice proprii și să digitalizăm partea administrativă a relației cu studenții”, a explicat Mihnea Costoiu, Rector UPB, după cum transmite Economica.net.