Peste 30 de milioane de euro au fost distribuite românilor care și-au dorit achiziționarea unei mașini electrice în cadrul programului „Rabla Plus”.  Această sumă a fost deja epuizată, pentru prima dată în istoria programului, a precizat ministrul Mediului, Costel Alexe, într-o declarație de presă.

„Pentru prima dată în istoria programului Rabla Plus, întregul buget pentru persoanele fizice care îşi doresc să îşi achiziţioneze maşini electrice a fost epuizat. Anul acesta, prograul a demarat cu cel mai mare buget de când există programul – 145 de milioane de lei”, a spus Alexe.

Declarație de presă cu privire la importanța implementării sistemului garanție-depozit

Declarație de presă cu privire la suplimentarea programului Rabla Plus

Publicată de Costel Alexe pe Joi, 27 august 2020

Totodată, Alexe a precizat că a fost păstrată prima de achiziție, de aproximativ 10.000 de euro, aceasta fiind cea mai mare din Europa.

„ Bugetul pe care îl avem la dispoziţie ne permite pentru 2020 să oferim circa 3.000 de vouchere pentru români care îşi doresc un mijloc de transport prietenos cu mediul, electric şi evident care să polueze foarte puţin. La această dată avem deja pentru persoanele fizice un număr de rezervări aproape dublu faţă de anul trecut de maşini ecologice achiziţionate prin Administraţia Fondului de Mediu”, a susţinut ministrul Mediului.

Cu buget epuizat, încă e nevoie de stimulare pentru mașinile electrice

„Am decis să suplimentăm bugetul AFM pentru programul Rabla Plus pentru a-i sprijini pe toţi românii care îşi doresc să-şi achiziţioneze un mijloc de transport, un autovehicul electric sau hibrid prietenos cu mediul. Am dispus demararea procedurilor pentru suplimentarea bugetului Administraţiei Fondului pentru Mediu pentru programul Rabla Plus cu 60 de milioane de lei. Astfel, pentru anul 2020 bugetul programului Rabla Plus va ajunge la 200 de milioane de lei”, a precizat Alexe.

 Cu bugetul „Rabla Plus” epuizat, Alexe consideră că românii au dovedit un apetit crescut pentru acest gen de automobile, mai mult, precizează că se poate ajunge la cel mai mare număr „aproape record istoric” de mașini electrice.

„În 2020 am putea ajunge la 4.000 de maşini electrice, evident mai mult decât s-au achiziţionat în toţi cei patru ani de când funcţionează programul Rabla Plus în România”, a susţinut Costel Alexe, menţionând că în ultimii patru ani s-au achiziţionat 3.000 de maşini electrice sau hibride prin programul „Rabla Plus”.

Citește și: Costel Alexe: ”Plasticul trebuie să dispară”

#News