Test COVID

Partidul Ecologist Român este ultima formațiune care cere răspicat amânarea alegerilor locale din luna septembrie și concentrarea tuturor forțelor politice, guvernamentale și parlamentare, în gestionarea pandemiei de coronavirus. Prim-vicepreședintele Marius Necula a subliniat că este nevoie ca toate resursele să fie concentrate pe sănătatea românilor și nu pe eventuale victorii electorale.

Necula a făcut o radiografie a situației actuale și a punctat ideea că politizarea excesivă a DSP-urilor, unde au fost angajați oameni fără experiență în domeniul Sănătății Publice este unul dintre factorii care au făcut ca situația să fie scăpată de sub control.

„Este un cumul de factori care a dus la situația actuală nedorită din România. În primul rând, trebuie să spunem foarte clar că această pandemie a lovit la începutul anului, februarie, martie, când în marea majoritate a județelor, ca să nu spun în toate județele, fuseseră schimbați prefecții și prefecții cei mai vechi aveau în funcție aproape trei luni de zile.

De asemenea, DSP-urile au fost găsite politizate excesiv și fără specialiști. Vă dau un exemplu, la Galați, unde cunosc foarte bine situația, DSP este pur și simplu depășit, pentru că și directoarea este depășită de situație, și nu este un profesionist. În acest cumul de factori, bineînțeles că apare și presiunea politică.

Atât timp cât Guvernul a putut în primăvară, la începutul pandemiei, să declanșeze starea de urgență și să ia niște măsuri foarte severe, care au dus inclusiv la amânarea alegerilor din primăvară, când de altfel aveam 300 de cazuri pe zi, 400, astăzi iată că avem peste 1.000 de cazuri pe zi și politicienii discută cu jumătate de voce de amânarea alegerilor. Până să vorbim despre victorii electorale ar trebui să ne concentrăm cu toții pe sănătatea românilor”, a spus Marius Necula.

Mai tranșant ca oricare alt reprezentant politic, din ultima vreme, prim-vicepreședintele PER a adăugat că, din păcate, în acest moment pe agenda de lucru a politicienilor și a autorităților locale nu se află sănătatea românilor ci organizarea și victoria în alegeri ceea ce, în opinia ecologistului sunt o imensă pierdere de energie.

„Uitați-vă ce lupte intestine se duc. Pe de o parte, sunt cei de la guvernare, care atrag atenția asupra cazurilor mari de îmbolnăviri cu COVID-19, iar pe partea cealaltă îi avem cei din opoziție sau la putere în Parlament, pe PSD-iști, care spun, domne’, nu-i chiar așa de grav, cu toate că și ei trebuie să recunoască evidența, și anume că această pandemie, astăzi, nu mai este gestionată în România, din păcate, iar presiunea cea mai mare este această politizare excesivă a pandemiei COVID-19. De aceea, propunerea noastră a fost și este ca alegerile să treacă pe planul doi”, a mai spus Necula.

Reprezentantul PER a făcut un apel către autorități să se treacă la testarea masivă și sporirea numărului de spitale suport de COVID-19, dar nu în detrimentul bolnavilor cronici. 

Citește și: Orban anunță transformarea a două spitale în spitale Covid

HashtagNews.ro