Alarmant! Zeci de copii spălaţi cu produse destinate animalelor

Medicii atenţionează că au crescut de şase ori numărul cazurilor

Spital
Spital sursa foto pixabay

Alertă în rândul specialiştilor de la Centrul Naţional Antitoxic din cauza numărului mare de copii spălaţi cu produse destinate animalelor. Medicii atenţionează că au crescut de şase ori cazurile, potrivit stiripesurse.ro.

La Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti şi la Spitalul Floreasca au ajuns zeci de astfel de copii şi adulţi în ultimele săptămâni.

Pentru unii copii, medicii nu i-au mai putut salva. Specialiştii de la Centrul Naţional Antitoxic cer autorităţilor luarea de măsuri urgente pentru a preveni utilizarea substanţelor destinate animalelor în igiena copiilor. Recent, o fetiţă de 3 ani din Sălaj a murit după ce mama ei i-a spălat părul cu o soluţie destinată deparazitării animalelor. Mulţi români nu ştiu că substanţele de curăţenie ori cele de uz veterinar le pot pune viaţa în pericol. Cei care au nevoie de ajutor pot apela linia telefonică de urgenţă care aparţine de secţia de Toxicologie a Spitalului Grigore Alexandrescu din Bucureşti. Numai anul acesta aproape 70 de persoane au ajuns de urgenţă la spital după ce au ingerat substanţe toxice ori după ce s-au spălat cu produse de uz veterinar. În trecut se înregistrau cel mult 10 astfel de cazuri într-un an.

„Săptămâna Comediei” organizată la Brașov