Alimentele care nu trebuie consumate pe timpul verii

Alimentele prăjite, cu foarte multe sosuri, cu maioneză, prezintă un risc de siguranță alimentară la aceste temperaturi

Alimente
Alimente sursa foto pixabay

Dacă unele alimente sunt recomandate pentru a fi consumate pe timp de vară, mai ales când e caniculă, altele fiind de evitat, spun medicii nutriționiști, potrivit ziare.com.

Din cauza procesului îndelungat al digestiei, unele mâncăruri pot încălzi corpul.

„Este foarte important să știm și ce nu mâncăm în această perioadă, pentru că aceste alimente ne încălzesc, chiar dacă le mâncăm reci. În această perioadă ne străduim să ajutăm organismul să facă față acestui proces de termoreglare și atunci indicat ar fi să nu îi dăm o muncă suplimentară. Acest lucru înseamnă să nu îi dăm alimente foarte grase, să nu îi dăm carne foarte multă pentru că o digeră foarte greu și îi va fi greu, pentru că astfel creşte temperatura corpului.

Alimentele prăjite, alimentele cu foarte multe sosuri, cu maioneză, cu smântână, pe lângă faptul că prezintă un risc de siguranță alimentară la aceste temperaturi (pentru că se alterează cel mai uşor), mai au un inconvenient

. E vorba și de acel efort pe care îl depune suplimentar organismul pentru a le digera. Tot în acest sens a-și spune să încercăm să evităm complet, dacă se poate, alcoolul, pentru că acesta obligă ficatul la o muncă suplimentară și tot efortul nostru va fi perceput foarte greu și ne vom simți foarte, foarte obosiți”, a spus medicul Anca Hâncu. Recomandarea este ca și unele legume care au efect diuretic, de exemplu, mărar, sparanghel, anghinare, să fie evitate pentru că pot deshidrata. Iar dulciurile rafinate şi produsele de cofetărie pot accentua disconfortul în aceste zile caniculare.

„Săptămâna Comediei” organizată la Brașov