Peste 80 de mii de turişti sunt aşteptaţi de Rusalii pe litoralul românesc

Cele mai căutate stațiuni de Rusalii sunt Mamaia, Eforie și Venus.

Sursa foto: Zin.ro

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) anunță o creștere de 20% a cererii pentru litoralul românesc în luna iunie a acestui an, comparativ cu iunie 2023, în special pentru 1 iunie și pentru minivacanța de Rusalii, potrivit g4media.ro.

Atracțiile din zonă, noile investiții în hoteluri, creșterea cererii pentru hotelurile cu all inclusive, o imagine mai bună a litoralului românesc dar și vremea foarte caldă au determinat această creștere.

La ora actuală, pentru Rusalii, agențiile de turism membre ANAT specializate pe litoralul românesc înregistrează un grad de ocupare de 85%, peste 80.000 de turiști urmând să-și petreacă minivacanța din aici. La ora actuală există încă promoții last minute sau oferte speciale gen ”plătești 6 nopți, stai 7”. Datorită tarifelor mici, de extrasezon, este posibil ca numărul de rezervări să crească în continuare pentru minivacanța de Rusalii dar și pentru finele lunii iunie.

O altă veste bună este că în sudul litoralului, în Mangalia și stațiunile care aparțin de municipalitate (Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus și Saturn) parcarea este gratuită și în acest sezon.

„Creșterea reală a tarifelor față de anul trecut este de maxim 8%. Aceasta deoarece nu ne raportăm la tarife de contractare ci la ce vindem în timp real. Într-o proporție mare litoralul românesc este într-un model de vânzare dinamic. Constat o cerere din ce în ce mai mare pentru hotelurile all inclusive”, subliniază Aurelian Marin, prim vicepreședinte ANAT.

Cele mai căutate stațiuni de Rusalii, care înregistrează cel mai mare grad de ocupare, sunt Mamaia, Eforie și Venus.

Cele mai accesibile tarife pentru Rusalii sunt 130 de lei camera pe noapte la un hotel de 3 stele din Jupiter, respectiv 140 de lei pe noapte la un hotel de 4 stele din Saturn; 200 de lei pe noapte camera la un hotel de 3 stele din Mamaia; 260 de lei camera pe noapte la un hotel de 4 stele din Venus; 340 de lei camera pe noapte la hotel de 4 stele din Eforie Nord, cu plajă private și șezlonguri incluse în preț.

Tradiţii şi obiceiuri cu ocazia solstiţiului de vară 2024