ATV-uri pentru angajaţii Poștei Române care merg în zone cu relief dificil

Directorul Poștei Române spune că e nevoie de mult mai multe astfel de vehicule pentru eficientizarea activităţi în unele zone.

Directorul Poştei Române, Valentin Ştefan, afirmă că instituţia, al cărei acţionar este Ministerul Digitalizării, a cumpărat, pentru angajaţii din zone cu relief dificil, patru ATV-uri care să îi ajute să ajungă mai repede la destinatari cu trimiterile poştale. La început „nu le-a vrut nimeni” , fiind nevoie de insistenţe pentru ca angajaţii „să le preia”, potrivit economedia.ro.

Directorul spune că e nevoie de mult mai multe astfel de vehicule pentru eficientizarea activităţi în unele zone.

„A fost o provocare. Am cumpărat doar patru ATV-uri, deşi cred că e nevoie de mult mai multe, şi am insistat ca acolo unde terenul o solicită, unde relieful este foarte prost, angajaţii Poştei să folosească ATV-uri. Şi am cumpărat patru ATV-uri, nu le-a vrut nimeni şi a trebuit să insistăm, efectiv, să le preia. Din fericire, odată ce se încearcă ceva nou în Poştă, imediat devine ceva la modă şi e acceptat. Poate cel mai mediatizat caz este în judeţul Alba, în Apuseni, o colegă de-a noastră a acceptat să, folosească ATV-ul şi acum ne mândrim cu ea”, a afirmat directorul Poştei Române.. Acesta a adăugat că a fost sunat personal pentru a rezolva problema, atunci când vehiculul a avut o mică defecţiune. 

Conform lui Valentin Ştefan, salariile în Poşta Română nu sunt mari,  unul dintre obiectivele sale fiind „bunăstarea angajaţilor”. În ciuda salariilor mici, în unele zone salariile oferite de Poştă angajaţilor sunt considerate bune.

 „Pe de o parte, este ataşamentul de faţă de companie. Pe de altă parte, sunt angajaţi care au prins vremuri foarte bune în Poştă, în anii 90 Poşta era un angajator foarte atractiv şi majoritatea sunt rămaşi încă de atunci. În următorii 10 ani, 15.000 de angajaţi ai companiei vor atinge vârsta pensionării. Deci asta pe de o parte. Pe de altă parte, când lucrezi într-o companie 10-15 ani, e foarte greu să mai schimbi locul de muncă. Şi în al treilea rând, sunt unele zone, cum sunt Apusenii sau zone mai puţin prospere în România, unde nu există alternativă şi chiar şi aceste salarii mici sunt salarii bune acolo”, mai spune Valentin Ştefan.

Un bărbat din Tulcea are dosar penal pentru braconaj cinegetic