Foto Facebook Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a a anunțat, pe Facebook, că lucrările de pe Autostrada Soarelui (A2) au fost oprite, astfel că se va putea circula către mare fără restricții.

„Așa cum am stabilit cu compania de drumuri, toate devierile de trafic de pe A2 au fost încheiate înainte de sezonul estival. La podul de la Cernavodă, lucrările ample de reabilitare au început în martie. Constructorul s-a mobilizat corespunzător și a respectat termenul de redare în trafic așa cum am convenit. Lucrările pe partea carosabilă vor fi reluate în toamnă”, a scris Drulă pe Facebook.

Trenurile Soarelui, o alternativă

Totodată, Drulă le-a sugerat celor ce vor să ajungă pe litoralul românesc că o pot face și cu trenul, o alternativă destul de bună, mai ales în contextul în care pe ruta București – Constanța sunt aproape 20 de perechi de trenuri. Concret, în această vară, vor fi disponibile 12 perechi de trenuri InterRegio de la CFR Călători pe relația București-Constanța (Trenurile Soarelui) la care se adaugă încă 7 perechi de trenuri de la operatorii privați Softrans, Regio Călători, Transferoviar Călători și Astra Trans Carpatic. „Știm că sunt multe de făcut pentru calea ferată, restanțe de zeci de ani. Dar pe anumite relații, trenul chiar reprezintă ACUM o alternativă decentă, rapidă și ecologică”, a mai scris Cătălin Drulă.

De altfel, de la jumătatea lunii martie a fost anunțat un introdus în circulație un nou tren, garnitura InterRegio 1685 care se adresează persoanelor care vor să ajungă în Constanța în jurul prânzului.

Cu trenul se poate parcurge distanța dintre București și Constanța (și retur) chiar și în 2 ore, cu cea mai rapidă pereche.

Citește și: Dobrogea, tărâmul rămas (aproape) neîmblânzit