Eugen Teodorovici, de la Senat la „pușculița” FR Rugby

Alin Petrache a fost reconfirmat ca șef al „stejarilor”

Fostul ministrul al Finanțelor, dar și fost senator, Eeugen Teodorovici este noul trezorier al Federației Române de Rugby, potrivit site-ului oficial. Sâmbătă, în cadrul Adunării Generale Ordinare și de Alegeri, au avut loc alegeri, printre cele mai importante fiind cea prin care Alin Petrache a fost reconfirmat ca președinte al FR Rugby, cu unanimitate de voturi. Tot prin vot au fost aleși cei trei vicepreședinți: Mircea Copaci, Bogdan Marinescu, care au ocupat aceleaşi funcţii şi până acum, şi fostul rugbist Anton Pisaroglu.

Citește și: MTS a preluat, oficial, Stadionul „Arcul de Triumf”

„De astăzi mă alătur echipei Federației Române de Rugby.

Voi face echipă bună cu Alin Petrache, Bogdan Marinescu, Mircea Copaci și Anton Pisaroglu, Emilia Vizitiu, Ștefan Demci, Ciprian Popa, Neculai Nichitean, Marius Tincu, Cornel Negruț, Cornel Ghenea, Andrei Ioan Szemerjai, Florin Matei și Bogdan Muntean.

Întotdeauna am promovat și susținut sportul românesc care ne-a făcut de atâtea ori să fim mândri că suntem români!”, a scris Teodorovici, pe Facebook.

Rugby-ul este unul dintre campionii sportului românesc. Rămâne unul din sporturile care au creat caractere! Rămâne un motiv de mândrie prin rezultatele obținute de ai noștri – ca STEJARII – în competițiile cele mai importante!

Eugen Teodorovici

„Iubesc rugby-ul, iubesc sportul, iubesc spiritul de echipă și forța pe care ți-o inspiră. Aș putea spune că nu știu dacă am ales eu rugby-ul sau rugby-ul m-a ales pe mine! Poate pentru ceea ce văd eu în acest sport: motivație, perseverență, îndemânare, anduranță, spirit de echipă … și fair-play!”, a concluzionat fostul finanțist.

De la Senat la Curtea de Conturi

Acesta, după alegerile parlamentare, pierdute pe muchie, s-a întors la Curtea de Conturi. Într-o postare pe o rețea de socializare, Teodorovici a precizat că funcția pe care o ocupă acum i-a fost „rezervată”, fiind câștigată în urma unui concurs public, în 2010, „așa cum este rezervat și postul de profesor, președintelui Iohannis”.

Citește și: FR Rugby somează public Ministerul Tineretului și Sportului