Profil de candidat – Cosette Chichirău, pentru Camera Deputaților, din partea USR PLUS

Cosette Chichirău candidează, din nou, la Camera Deputaților, din partea Alianței USR PLUS, fiind unul dintre noii politicieni ai țării, odată cu intrarea pe scena politică a alianței mai sus amintite. De fapt și de drept, atunci când vorbim despre alianță, toți politicienii lor se află la primul lor mandat în Parlament, sperând acum la un al doilea, garantat de eventualele rezultate de la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie. Reamintim că toți deputații și senatorii USR și-au anunțat, în cursul zilei de luni, demisia din Parlament, ca metodă de protest împotriva acordării pensiilor speciale.

Afară-i blond cu ochii albaștri politicianul, înăuntru-i leopardul

Desigur, atunci când vorbim despre Cosette Chichirău, în mințile majorității se crează un scurt-circuit generat de întrebarea: „Cum poate o femeie cu un aspect atât de angelic să fie atât de incisivă?”. Iată că se poate! Cosette Chichirău dărâmă, fără niciun dubiu, mitul femeii blonde cu ochi albaștri, mușcând din dușmani cu fiecare ocazie pe care o prinde, adăugând și-un strop de „limbarniță moldovenească”.

Și dacă tot discutăm despre dușmani, nu putem să nu-l amintim pe fostul și actualul primar al Municipiului Iași, cel cu care Chichirău s-a luptat însângerat la alegerile locale din 27 septembrie. Cuțite scoase, cuvinte tăioase, tot tacâmul! Și dintr-o parte, și din cealaltă. Iar dacă în cazul lui Mihai Chirica ne-am fi așteptat oricând la o ripostă, fiind trecut și prin PSD, și PNL, astfel uns cu toate alifiile, marea surpriză blondă a șocat opinia publică prin îndârjirea cu care i-a ținut piept lui Chirica. De altfel, atunci când s-a pomenit posibilitatea unei alianțe cu primarul ales al PNL, Chichirău nici n-a vrut să audă, declarând că răspunsul e clar „nu”, „în cazul în care nu s-a înțeles”.

Răspunsul meu, în cazul în care nu s-a înţeles, este foarte clar: USR PLUS votează orice proiect bun pentru ieşeni, indiferent de la cine vine. Nu avem nevoie de alianţe, acorduri şi înţelegeri de culise ca să votăm proiectele bune. Dar nu vom fi niciodată complicii lui Mihai Chirica! Nu vom fi nici maşinăria lui de vot şi nici marionetele mafiei imobiliare din Iaşi

Cosette Chichirău despre Mihai Chirica

Ce o recomandă?

Cosette Chichirău are 43 ani, e născută în Iași, însă și-a petrecut o bună parte din viața de adult în Statele Unite ale Americii, unde a absolvit un doctorat în finanțe la Universitatea Massachusetts at Amherst, ca mai apoi să devină co-founder și CEO la Wellington Solar LLC, Cambridge MA, SUA, însă nu înainte de a ocupa funcția de Managing Director / Head of Modeling and Analytics la RISConsulting LLC, Boston MA, SUA (până în 2014). În 2016 a devenit membru USR.

Ce-a făcut Chichirău în primul mandat de deputat?

Dintr-un număr de 116 inițiative legislative, 18 dintre acestea au trecut atât de Camera Deputaților, cât și de Senat, devenind legi cu acte în regulă. În 41 de ședințe, Chichirău a luat cuvântul de 45 ori, a pus 14 întrebări și a pus umărul la 13 moțiuni. În contrapartidă, împreună cu o serie de alți parlamentari USR, aceasta a fost, de curând, penalizată pentru absențe nejustificate, la inițiativa unui parlamentar PSD.

Din cauza CCR au fost închise peste 800 de dosare cu prejudicii totale de peste 4 miliarde de euro

Cosette Chichirău – afirmație pe care cei de la Factual o marcau ca adevărată

Cosette Chichirău, declarație de avere

Atunci când vorbim despre declarația de avere a Cosettei Chichirău, în cazul unei crize financiare aceasta va avea, cel puțin o perioadă, din ce să se întrețină. Desigur, se poate și mai bine de-atât, comparativ cu alți parlamentari români, însă la o analiză sumară, constatăm că deputatul USR nu stă rău deloc. Astfel, aflăm că aceasta deține un imobil de 62 m2 în Statele Unite, achiziționat în 2012, pe care îl dă spre închiriere în schimbul a 25.200 USD anual, nu are bijuterii valoroase, iar de la Camera Deputaților primește o indemnizație anuală de 131.412 lei. Cât despre economii, declarația de avere ne arătă că aceasta a strâns, de-a lungul anilor, bani repartizați în mai multe conturi bancare: 270.051 USD, 10.300 USD, 1.106 USD, 27.077 lei și 863 euro. O altă parte a economiilor deputatului USR se află pe Revolut, de unde aflăm următoarele sume: 16.710 euro, 20.054 lei, 8.924 USD, 100 GBP, 2.500 JPY.

Retrospectiva internetului

Cosette Chichirău: O alianță cu pesedistul Mihai Chirica este exclusă

Digi24.ro

Cosette Chichirău dezminte informațiile conform cărora USR PLUS și PNL vor colabora în Iași: O alianță cu pesedistul Mihai Chirica este exclusă!

G4Media

Demisii-protest în masă, în Parlament, pe tema pensiilor speciale

Ziarul de Investigații

VIDEO Cosette Chichirău despre investiții și lipsa autostrăzii care să lege Iași de restul țării: ”Nu depinde nimic de autostradă așa de tare. Nu ne încurcă cu nimic”

G4Media

PNL și USR se amenință în instanță, după ce Chirica și Chichirău s-au luptat la alegeri

Mediafax

Şoc în Alianţa USR PLUS! Doamna C., prinsă cu minciuna. Demisie de onoare?

EVZ

IAȘI Cosette Chichirău: Nu vom fi niciodată complicii lui Mihai Chirica

Newsweek.ro

Chichirău mușcă din Cîțu, Cîțu se retrage și țipă

HashtagNews.ro

Citește și: Profil de candidat – Daniela Simona Vreme, pentru Camera Deputaților, din partea PNL

#News