Marcel Ciolacu Inquam Photos / Ilona Andrei

Liderul social democraților, Marcel Ciolacu este critic la adresa președintelui Iohannis, fiind convins că după alegerile parlamentare de pe 6 decembrie România va intra în carantină totală. Asta deși Iohannis a dat asigurări că nu are în intenție așa ceva.

„O să blocheze. În lockdown. Categoric. Nu au cum să stăpânească fenomenul. Doar nu credeți în acest plan de la Cotroceni. Eu vorbesc cu medicii și cu președinți de consilii județene și-mi spun că situația e tragică. Toate ATI-urile sunt la fund”, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu, miercuri seara, la „Marius Tucă Show”.

„Am înțeles, nu ne testezi, ca să nu fim mulți, dar cu decesele nu ai ce să faci. Am intrat în a treia săptămână în care avem peste o 1.000 de decese pe săptămână. În aceasta vom depăși acest număr de 1.000. Și tu îmi vorbești de plafon și spui că Guvernul său, ei gestionează bine această pandemie? E un dezastru! Suntem pe locul 2 la mortalitate în Europa”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Potrivit site-ului worldometers.info, în acest moment, România se află pe locul al 10 lea, în Europa, în ceea ce privește numărul de decese.

Captură site www.worldometers.info/coronavirus/, 26 noiembrie 2020

Ce spune Iohannis

„În acest context de carantină și lockdown, vreau să fie foarte clar: nu există nici o intenție, eu nu intenționez să promovez o carantină la nivel național după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet, fiindcă sunt politicieni fără scrupule care încearcă să se promoveze cu știri de tip senzațional. Deci, lockdown-ul nu se întâmplă. Abordarea s-a dovedit că dă rezultate. Vom continua să instituim măsuri zonale sau regionale, în localități, unde situația o impune, deci unde avem o creștere prea mare”, a spus Klaus Iohannis.

Cu toate acestea, președintele României a explicat faptul că, la nivelul unor localități se impune carantinarea din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

„Nu am învins virusul: măsurile rămân în vigoare. Orice relaxare prematură periclitează rezultatele obținute. De ce e nevoie de carantinare în localități? Când rata de infectare crește prea mult se impun măsuri suplimentare, adică carantinare zonală, care reduce mobilitatea. Locuitorii se întâlnesc mai rar, inhibând răspândirea virusului”, a declarat  Iohannis.

Citește și: Klaus Iohannis se va vaccina public

#News