Premierul Orban a făcut câteva precizări cu privire la posibilele restricții de circulație pe timp de noapte, în contextul în care numărul de noi cazuri de infectări cu Covid se află încă la un nivel înalt.

„Când vom avea ceva de anunțat pe tema asta, vom anunța. Deocamdată vrem să vedem efectele în alte țări, unde se aplică măsura. Știm că această restricționare afectează mai puțin populația matură. În special adolescenții sunt cei care sunt activi după ora 23.00. Dar să vedem efectele în alte țări”, a declarat Orban la plecarea spre Franța, țară în care sunt deja în vigoare astfel de restricții.

Bucureștiul este pe un „platou”

„Pe de altă parte, să vedem efectul măsurilor pe care deja le-am luat, care sunt măsuri importante – trecerea învățământului în sistem online, portul obligatoriu al măștii, închiderea teatrelor, cinematografelor, restaurantelor. Sunt măsuri care reduc interacțiunea socială și care, considerăm noi, vor genera efecte. De altfel, se vede la București că deocamdată suntem pe un platou, nu a mai crescut numărul de cazuri”, a adăugat el.

Interzicerea evenimentelor private, o necesitate

„Știți că am luat decizia de a nu mai permite organizarea de evenimente private – nunți, botezuri, mese festive, sărbătoriri în spații de evenimente sau restaurante, pentru că pe primul loc ca și cauză a infectării erau aceste evenimente, în anchetele epidemiologice. Sigur că se mai pot organiza, dar numai în spații private. Sfatul nostru este să se abțină inclusiv tinerii, adolescenții, să participe la astfel de petreceri private”, a adăugat premierul.

Citește și: Arafat. „Va trebui să învăţăm să trăim cu virusul, respectând toate regulile”

#News