Technovation Girls, un program gratuit pentru elevele care vor să deprindă abilități IT

Programul include și o competiție cu premii

Sursa foto: Facebook/Technovation Girls Romania

Technovation Girls este un program internaţional la care pot participa elevele din România cu vârste între 8 și 18 ani. Acesta este gratuit și își propune popularizarea cunoștințelor din domeniul tehnologiei informației în rândul școlarilor.

În cadrul programului, elevele au oportunitatea de a învăța să construiască aplicaţii de mobil sau planuri de afaceri. Temele abordate sunt sărăcia, mediul înconjurător, pacea, egalitatea, educaţia sau sănătatea.

Care sunt condițiile de participare

În primul rând, la programul Technovation Girls pot participa echipe formate din maxim cinci fete.

În al doilea rând, participantele nu trebuie să cunoască programare înainte de a se înscrie. Elevele au la dispoziţie un plan complet pentru crearea proiectului. În plus, pot fi îndrumate de mentori, profesori sau părinţi.

Programul Technovation Girls prezintă trei divizii pentru participante: divizia pentru începătoare (pentru fete între 8 şi 12 ani), divizia junioare (pentru fete între 13 şi 15 ani) și divizia senioare (pentru fete între 16 şi 18 ani).

De asemnea, se pot înscrie şi mentori pentru a oferi sprijin echipelor pe parcursul competiţiei. Aceştia pot fi părinţi, profesori sau angajaţi în domenii IT.

Technovation Girls include și o competiție cu premii

Elevele pot participa cu proiectul pe care îl dezvoltă în cadrul programului la competiţia Technovation Girls, se arată în comunicatul citat de AGERPRES. Ele pot câștiga premii, dar și recunoaștere internațională.

„Technovation Girls oferă elevelor cu vârste între 8 şi 18 ani abilităţile de care au nevoie pentru a deveni antreprenoare şi lideri în domeniul tehnologiei. Este un program internaţional gratuit, desfăşurat anual. Sute de eleve din întreaga lume se înscriu, descoperă cu câtă uşurinţă pot să dezvolte aplicaţii, dobândesc noi cunoştinţe şi leagă noi prietenii.

Cu sprijinul mentorilor voluntari, profesorilor şi părinţilor, folosind materialele gratuite puse la dispoziţie, fetele învaţă să dezvolte aplicaţii pentru mobil care abordează şi rezolvă probleme din lumea reală. Elevele învaţă cu ajutorul resurselor gratuite cum să dezvolte aplicaţii de mobil şi proiecte de Inteligenţă Artificială”, precizează organizatorii.

Competiţia Technovation Girls este organizată anual în România de Asociaţia Adfaber şi încurajează elevele să aleagă o carieră în industria tehnologiei.

Citește și Apa caldă, întreruptă pentru mai multe blocuri din Capitală