Un recrut și-a dat foc în stația de autobuz

"Nu vreau să merg pe front!"

Sursa foto: Pixabay

Un recrut și-a dat foc într-o stație de autobuz din Ryazan, Federația Rusă. În timp ce era în flăcări, bărbatul țipa că nu vrea să meargă pe front.

Novaya Gazeta a publicat o înregistrare video a incidentului. După cum se vede în videoclip, bărbatul iese în parcarea stației de autobuz, își toarnă o substanță lichidă pe corp și începe să ia foc.

Arsuri pe 90% din suprafața corpului

„Stătea pe carosabil, lângă autobuze. Și-a dat foc și a început să râdă și să strige că nu vrea să meargă la operațiunea specială din Ucraina. Toate hainele lui au ars. Poliția a sosit și l-a dus într-un depozit. Mai târziu, a sosit o ambulanță și a fost transportat”, relatează un martor ocular.

De asemenea, Novaya Gazeta informează că, potrivit datelor preliminare, bărbatul are arsuri pe corp în proporție de 90%. Potrivit sursei citate, el a continuat să strige „Nu vreau să merg pe front!” chiar și când era luat de medici.

Tot mai multe proteste în Rusia împotriva mobilizării parțiale

Amintim că tot astăzi, 26 septembrie, Ruslan Zinin l-a împușcat pe șeful comisiei de recrutare. Înainte de a trage focuri de armă, tânărul de 25 de ani a refuzat să meargă să lupte în Ucraina.

Ba mai mult, Mediazona arată că, de la începutul războiului, au fost incendiate 54 de birouri de înrolare militară și clădiri administrative. 17 dintre aceste cazuri au avut loc în ultimele cinci zile după anunțarea mobilizării parțiale.

Un birou de înrolare militară a luat foc în orașul Ruzaevka din Mordovia. Două cocktailuri Molotov au fost aruncate prin fereastră pe 25 septembrie.

În aceeași zi s-a raportat că o clădire administrativă a luat foc sub orașul Gatchina, din regiunea Sankt-Petersburg. Două sticle de cocktail Molotov au fost aruncate în clădire. Suprafața incendiată a fost de 50 de metri pătrați, nimeni nu a fost rănit.

Citește și Apa caldă, întreruptă pentru mai multe blocuri din Capitală