alegeri 2020
Traian Băsescu

Candidatul la Primăria Generală a Capitalei, Traian Băsescu, prezent la Adevărul Live a explicat motivul pentru care a ajuns să își dorească încă un mandat de primar al Bucureștiului: „Nu vreau să-mi închei cariera politică cu datorii”. Mai mult, acesta susține că Ludovic Orban și Dan Barna au mizat pe lașitatea lui și a intrat în cursa pentru Capitală pentru că el are o datorie neplătită din 2004, atunci când a renunțat la funcția de primar pentru a merge la Cotroceni.

„Au făcut o mare greșeală! Au mizat pe lașitatea mea, nu sunt un om care să fugă de provocări. V-am mai spus: uitați-vă la mine, nu am nicio zgârietură pe spate, am numai pe față. Mă gândesc să maximizăm șansele PMP la alegerile locale și eu consider că am rămas cu o datorie față de bucureșteni, asta pentru că am plecat la Cotroceni în 2004. Nu vreau să-mi închei cariera politică cu datorii.

Mă uit la PMP, care vine cu candidați cunoscuți. De la PNL-USR-PLUS, în afară de Clotilde Armand câți candidați cunoașteți. Pur și simplu vor să facă o cacealma politică din aceste alegeri și să-și regleze conturile în interior! Unde-s doamnele de la PNL care sar toată ziua cu gura? Unde-i doamna Gorghiu? De ce nu candidează la un sector al Capitalei, așa cum face senatorul Lucian Iliescu?”, a spus Traian Băsescu, la Adevărul Live.

18 pentru Primăria Capitalei

18 candidați pentru funcţia de primar general al Capitalei au fost validați de Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti, la alegerile locale din 27 septembrie. Singurul respins a fost Viorel Cataramă.

Cei 18 candidați pentru PMB sunt: Gabriela Firea (PSD, primar în funcție), Traian Băsescu (PMP), Nicuşor Dan (independent susținut de PNL și USR-PLUS), Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), Ilan Laufer (Partidul Forţa Identităţii Naţionale), Ioan Sîrbu (Alianţa Pro Bucureşti 2020), Octavian Bădescu (independent), Radu Octavian Moraru (independent), Radu Ghidău (Partidul Alianţa Naţional Ţărănistă), Alexandru Ion Coita (Partidul Republican din România), John-Ion Banu (Partidul Naţiunea Română), Cătălin Ioan Berenghi (independent), Claudiu Richard Târziu (Alianţa pentru Unirea Românilor), Bogdan Stanoevici (Partidul Social Democrat Independent), Florin Călinescu (Partidul Verde), Ileana Daniela Nănău (PRM), Magdalena Valentina Bistriceanu (Partidul Ecologist Român) și Sebastian-Constantin Popescu (Partidul Noua Românie).

Citește și: Băsescu: „La București, câștigătorul se cunoaște, sunt eu”

#News