Alegeri locale 2020

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, respectiv data de 27 septembrie, adoptând concomitent și măsuri pentru buna organizare și desfășurare a acestora. Va fi o campanie fără adunări publice, fără mitinguri electorale, iar în organizarea secțiilor de vot se va ține cont de respectarea măsurilor de protecție COVID-19.

„Pentru că nu vor fi permise adunările publice și mitingurile electorale campania se va face preponderent în media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare seif și toată lumea, atât candidații, cât și alegătorii trebuie să se adapteze la noile condiții. Dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască”, a explicat Ludovic Orban.

Primul ministru este optimist și consideră că la nivelul actual de răspândirea coronaviruslui alegerile se vor putea organiza la data stabilită, ba chiar situația se va îmbunătății semnificativ până în 27 septembrie. Totuși, organizatorii scrutinului vor trebui să ţină cont de respectarea măsurilor de protecţie COVID-19.

„În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să se ia nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se stă la coadă la o anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate”, a mai spus Orban. În opinia guvernanților alegerile generale vor fi organizate în data de 6 decembrie, aceasta fiind data propusă de Guvern, dar se așteaptă și punctele de vedere ale altor formaţiuni politice.

Citește și: Dată alegeri parlamentare, maxim interes pentru Diaspora. Orban, solicitat să răspundă

HashtagNews.ro