Unul din foștii premieri pe repede-înainte, Mihai Tudose pare să se simtă claustrat. În opinia acestuia, România ar cam rămâne izolată la margine de Europă, cu tot cu granițele-i închise.

”România izolată. Cum își bate joc Guvernul de turism și de țările prietene. A trecut o săptămână de la reuniunea cvadrilaterală a premierilor României, Bulgariei, Greciei și a președintelui Serbiei pentru coordonarea eliminării restricțiilor de circulație. S-a discutat despre un plan comun al măsurilor de relaxare. După videoconferință, cele trei țări din vecinătatea noastră au anunțat că își deschid granițele între ele pentru turiști, începând de la 1 iunie. Surprinzător ( sau nu!), România întârzie să se alăture acestui demers comun.
Comisia Europeană tocmai asta a recomandat: coordonarea redeschiderii între statele învecinate. În acest spirit, statele baltice au eliminat restricțiile de la granițele ce le despart. Austria, Cehia, Slovacia și Ungaria au decis, de asemenea, să acționeze în mod asociat pentru redeschidere completă”, a scris pe Facebook fostul premier Mihai Tudose.

Mihai Tudose mai spuse că: ”în nota caracteristică acestei cacofonii guvernamentale care întreține, de două luni și jumătate, confuzii periculoase”

În același context, Mihai Todose precizează că cei de la guvernare ar trebui să ia o decizie în acest sens întrucât, în momentul de față, avem parte de o atitudine antieuropeană din partea Palatului Victoria.

”Și noi care priveam naivi spre Palatul Victoria ca să ne risipească incertitudinile! Apoi, tot guvernul a spus că, oricum, sezonul estival la noi va începe la 15 iunie. Iată că, până la urmă, litoralul nostru se deschide la 1 iunie! Pentru ca, în cele din urmă, guvernul să admită: . Deci ne-a învârtit după cireș ca să nu ne prindem că are în vedere măsuri protecționiste. Mai rar am văzut guvern liberal – și încă unul pur-sânge, nu în vreo coaliție – să o dea pe protecționism. Și mai rar vezi o abordare atât de contrară spiritului european și recomandărilor Comisiei Europene decât la acești guvernanți declarați pro-europeni până-n măduva lor de pui de Brătieni (ilustra descendență e vizibilă zi de zi în fapte, nu-i așa?)…”, a adăugat fostul premier, Mihai Tudose.

Citește și: Caramitru e încă supărat pe tratamentul preferențial oferit lui ÎPS Pimen

#News