Andrei Caramitru

Faptul că Andrei Caramitru nu este de acord cu tratamentul preferențial aplicat bisericii, nu e un lucru nou. Cu toate că au mai spus-o și alții înaintea lui, o părere pertinentă în plus nu strică niciodată – chiar dacă aceasta este venită din tasta lui Andrei Caramitru. Din păcate, în România avem parte foarte des de „câinii latră, bemveul borului trece”. Mulți acuză, nimeni nu e ascultat. Se continuă cu tratamentul preferențial acordat unei categorii și așa favorizate… de la Dumnezeu. Sau nu!

Caramitru, despre cei ce nu-s preoți: „De ce ei sunt inferiori tovarășilor, specialilor?

„Dacă ești înalt prea fericit – ești tovarăș prea iubit și stimat al statului. Nu contează ce ai făcut sau nu – legile pentru tine oricum nu se aplică. Ești dus cu elicopterul, tratat in spitale cu plasmă, înmormântat cu onoruri, se suspenda chiar starea de urgență in jurul tău.

Eu ma întreb. Pentru un medic bolnav se face asta? Pentru un artist? Pentru un sef de firma care plătește salarii la mii de oameni? Sau pentru un om “normal” care a fost cetatean model – a plătit taxele, a făcut copii și i-a educat frumos, nu a încălcat legea niciodată. Pentru ei de ce nu? De ce ei sunt inferiori tovarășilor, specialilor? Cine decide asta? Și cu ce drept?” , scrie Andrei Caramitru pe Facebook.

Citește și: Ștefănescu fitilește, PSD-ul se prăbușește

#News