Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone. Pagina de Facebook

Generozitatea primarului Cristian Popescu Piedone față de semenii săi cu posibilități materiale reduse, nu a rămas fără ecou. Un astfel de caz a fost al bătrânei Maria, care a avut o masă îmbelșugată cu ocazia Sărbătorilor Pascale datorită prietenului ei, edilul Sectorului 5.

Piedone a adus lacrimi de bucurie unei femei cu posibilități materiale reduse, care vindea zarzavaturi la o tarabă socială din sectorul 5

Povestea bunicutei care vinde zarzavaturi la o tarabă socială, prezentată de Cristian Popescu Piedone într-un videoclip pe pagina sa de Facebook, a avut nu mai puțin de 4 milioane de vizualizări. Acest lucru poate fi considerat un record, în condițiile în care cei mai cunoscuți politicieni, care beneficiază de echipe de promovare și de marketing profesioniste, reușesc cu greu să atingă mai mult de un milion de vizualizări. Cu toate acestea, au existat și câteva zeci de comentarii critice la adresa gestului de generozitate al primarului Piedone, făcut chiar în perioada Sărbătorilor Pascale.

Edilul i-a cumpărat femeii toate legumele pe care această le vindea și a mai făcut un gest impresionant. Piedone a cumpărat împreună cu ea, dintr-un magazin, toate produsele care sunt necesare pentru masa de Paște, pe care le-a plătit. Datorită generozității primarului Piedone, mama Maria a avut pe masă ouă roșii, friptură de miel, sarmale, brânză de capră și de vacă, cașcaval. Coșul mamei Maria s-a mai umplut și cu sticle de ulei, vegeta, ouă proaspete, făină, mălai, covrigi. Pentru că primarul Piedone i-a umplut coșul cu toate produsele pe care ea le-a dorit, bătrâna va avea tot ce este necesar pentru câteva săptămâni.

Primarul Piedone le-a adus o rază de bucurie și de speranță locuitorilor unui bloc din Sectorul 5, în mijlocul cărora s-a aflat timp de câteva zeci de minute

Copiii care locuiau într-un apartament al DGSAPC, vizitat de primar, i-au cerut o canapea nouă, un uscător de rufe, un televizor nou. Primarul Cristian Popescu Piedone le-a promis că va repara și instalația sanitară din locuință, care este deteriorată. El a ascultat și doleanțele celorlalți locatari ai blocului, care au cerut locuri de parcare amenajate și băncuțe unde să se odihnească în aer liber. Locatarii i-au mulțumit primarului Piedone pentru tot ceea ce a făcut în Sectorul 5.

În Sectorul 5, primarul Piedone investește în educație

Într-o postare pe pagină sa de Facebook, primarul Sectorului 5 a precizat că after-school-ul modular de la Școala 125 este pregătit să-i primească pe „tinerii isteți” din toamnă.

„Mai așezăm o pagină în povestea comunității. Școala, studiile… fac diferența de trăi în viață. Cunoaștem rețeta. O simțim pas cu pas, zi după zi. Pentru o comunitate trainică, avem nevoie de generații școlite! Avem nevoie de generații educate! Avem nevoie de tineri isteți, care să poată fi, oricând, dirijorii societății!”, a scris Piedone.

Prima grădiniță cu salină din București se află în Sectorul 5. Piedone: „Continuăm să facem imposibilul… posibil”

Cristian Popescu Piedone a îndeplinit visul unui dascăl, visul directoarei de la Grădinița 268 de a avea o grădiniță cu salină. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul a precizat că este mândru de echipa sa și știe că va continua să dezvolte sectorul pe care îl conduce.

„De acum, avem Grădiniță cu… propria salina. A fost visul unui dascăl! Visul doamnei director de la grădi 268! Și… s-a materializat! Nu cunosc să mai fie vreo altă școală cu salină în Bucureșți. Nici prin alte părți ale țării n-am habar să fie. Dar și dacă or mai există… tot pot spune că sunt iar mândru de echipa Piedone”, a spus primarul Sectorului 5, Piedone.

Mesajul emoționant al primarului Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone le-a mulțumit zecilor de mii de români care au vizionat videoclipul cu mama Maria, având un mesaj și pentru cei care l-au certat pe el și au persiflat-o pe bătrână.
„232 de mii de români au empatizat cu mama Maria❤️
Cam 4 milioane de români au vizionat clipul…
Câteva zeci m-au certat, m-au persiflat, au persiflat-o…
Nici în pădure nu-s toți arborii drepți, așa că-i normal să fie și critici. E corect așa!
Peste 50 de mii de români au distribuit însă acest clip pe paginile lor… Să-l poată vedea și prietenii lor reali/virtuali!!!
Peste 50 de mii…
Apreciez, oameni buni!
Crede-ți-mă, vă rog, că nu-i a bună! Normalitatea a devenit anormală? Sau… Piedone e de modă veche?”, este mesajul emotionant al primarului Piedone.

Cea mai bătrână persoană din lume a decedat la vârsta de 119 ani