Percheziții în patru județe într-un dosar cu un prejudiciu de 15 milioane de lei

Este vizată o firmă de transport mărfuri rutiere care nu a mai plătit ratele contractelor de leasing şi nu a înapoiat maşinile cumpărate

Polițiștii fac 19 percheziții în patru județe, fiind vizată o firmă de transport care ar fi creat un prejudiciu de 15 milioane de lei, potrivit stiripesurse.ro.

Descinderile au loc marţi dimineaţă în judeţele Mureş, Hunedoara, Bihor şi Ilfov, în cazul unei firme din Mureş , care are ca obiect de activitate traficul rutier de mărfuri.

Firma nu a mai plătit ratele contractelor de leasing şi a refuzat să înapoieze maşinile achiziţionate.

La începutul acestei luni, poliţiştii au identificat şi ridicat 90 de vehicule care făceau obiectul contractelor de leasing, ascunse în curţile unor societăţi comerciale din muncipiul Târgu Mureş.

”În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, efectuează 19 percheziţii domiciliare, în judeţele Mureş, Hunedoara, Bihor şi Ilfov, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere. Din cercetări a reieşit că, din cursul anului 2023 şi până în prezent, o societate comercială din judeţul Mureş, având ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri, nu ar mai fi achitat ratele contractelor de leasing încheiate cu mai multe societăţi”, informează IGPR.

Societatea comercială ar fi refuzat în mod nejustificat restituirea vehiculelor. Pe unele dintre acestea a continuat să le utilizeze după rezilierea contractelor, iar pe altele ascunzându-le pentru a nu fi descoperite de poliţişti.

În aceeaşi cauză, la data de 6 martie, poliţiştii au pus în executare 6 mandate de percheziţie, în urma cărora au identificat şi ridicat 90 de vehicule care făceau obiectul contractelor de leasing, ascunse în curţile unor societăţi comerciale din muncipiul Târgu Mureş. Prejudiciul estimat până în prezent este de aproximativ 15.000.000 de lei. Zeci de percheziții DIICOT la traficanții de țigări și materiale explozive