Amenzi mai mari pentru cei care deranjează liniștea vecinilor 

Proiectul de lege ajuns la Camera Deputaților prevede sancțiuni mari pentru firmele care organizează petreceri în apropierea blocurilor.

Amenzi de până la 3.000 de lei pentru muzica dată la maximum sau pentru zgomotul făcut de bormașina, în orele de liniște, potrivit digi24.ro.

Un proiect de lege ajuns la Camera Deputaților prevede inclusiv sancțiuni mari pentru firmele care organizează petreceri în apropierea blocurilor.

Zgomotele se sancționează indiferent de ora zilei, dar în intervalele 22.00-8.00 și 13.00-14.00 regulile și sancțiunile sunt mai drastice. Amenda maximă pentru vecinii care dau muzica la maxim sau fac alte activități zgomotoase în orele de liniște ar putea ajunge la 3.000 de lei. Sancțiunea pentru aceste fapte este în prezent de 1.500 de lei.

Amenda maximă se dublează și în cazul firmelor care organizează petreceri private zgomotoase în apropierea locuințelor, în corturi de evenimente.

Cuantumul sancțiunii se dublează de la 6.000 de lei la 12.000 de lei. În afara orelor de liniște, zgomotul ar urma să fie sancționat cu sume între 400 și 2.000 de lei, sancțiuni duble comparativ cu amenzile actuale. La ora actuală, sancțiunile se aplică doar în cazul locuitorilor din orașe. Acest proiect de lege îi va sancționa și pe locuitorii din mediul rural care fac zgomot. Amenzile vin cu ore de muncă în folosul comunității. De la începutul lui 2023 și până la ora actuală, doar în Sectorul 1 polițiștii locali au aplicat 562 de sancțiuni, cu valoare totală de 260,350 de lei.

Temperaturi ridicate și ploi în luna aprilie