Român extrădat în SUA, după ce a produs o fraudă de peste 5, 2 milioane de dolari sistemului american de ajutoare de șomaj

David Constantin își racola clienții pe Facebook

Dolari
Dolari. sursa foto: pixabay.com

Un bărbat suspectat că ar fi condus o operațiune în SUA care, potrivit procurorilor, ar fi dus la obținerea unor ajutoare de șomaj necuvenite în valoare de peste $5,2 milioane, a fost extrădat din România la San Diego, potrivit g4media.ro.

Procuratura SUA a stabilit că David Constantin, în vârstă de 28 de ani, se numără printre cele 14 persoane condamnate deja pentru implicarea lor în niște aranjamente prin care sute de oameni ar fi putut depune în mod fraudulos cereri de ajutor către Departamentul din California vizând Dezvoltarea Locurilor de Muncă (Employment Development Departement – EDD)

Constantin ar fi ajutat sute de oameni să depună cereri la EDD pentru ajutor de șomaj, apelând la documente false. Se presupune că petenții i-ar fi plătit lui Constantin o anumită taxă pentru ajutorul acordat în depunerea acestor cereri frauduloase și o altă taxă după ce primeau ajutoarele EDD.

Procurorii presupun că Constantin, arestat de autoritățile române în luna noiembrie a anului trecut, recruta petenții prin Facebook.

Ulterior se întâlnea cu ei prin diferite parcuri din sudul Californiei în vederea finalizării formalităților de depunere a cererilor. Potrivit Procuraturii SUA, Constantin a trimis personal peste $128000 din banii proveniți din această fraudă unor asociați de-ai săi din România. La începutul acestei luni, dintre cei 14 inculpați, Eduard Buse și Florentina Sima – soț și soție – și-au recunoscut vinovăția pentru fraudă și spălare de bani. Alți trei inculpați urmează să își recunoscă vinovăția în cursul săptămânii viitoare. Noi condiții pentru atestarea asistenților maternali