Mai multe tiruri au rămas blocate duminică în localitatea Dealu Mare, din cauza zăpezii adunate pe carosabil

În zonă se circulă pe câte o bandă pe fiecare sens şi se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire.

.Mai multe autotrenuri au rămas imobilizate duminică dimineaţa pe suprafaţa de rulare pe DN 76, în localitatea Dealu Mare, judeţul Hunedoara din cauza zăpezii depuse pe carosabil, a anunţat Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române. În zonă se circulă pe câte o bandă pe fiecare sens şi se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire. 

Potrivit Centrului Infotrafic, sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare şi lapoviţă şi se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud (DN 17 Pasul Tihuţa), Cluj, Harghita, Hunedoara, Mureş şi Suceava, nefiind impuse restricţii de circulaţie. Se intervine cu utilaje pentru deszăpezire.

 De asemenea, ninge dar nu s-a depus strat de zăpadă pe carosabil pe autostrăzile A1 Sibiu-Deva, A10 Sebeş-Turda şi A3 Câmpia Turzii-Nădăşelu. Pe DN 1 Ploieşti – Braşov traficul este intens, fiind semnalate precipitaţii sub formă de ploaie, carosabilul fiind umed.

 Pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti traficul se desfăşoară normal, pe Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa este trafic normal, nefiind înregistrate precipitaţii

  Pe DN 7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea-Sibiu este trafic normal. Poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor ca în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă ori acoperită cu zăpadă să reducă considerabil viteza pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autovehiculelor şi să folosească frâna de motor pentru încetinire. Totodată, şoferilor li se reaminteşte să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule staţionate şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

Un cetățean libanez, considerat finanțator al grupului Hezbollah, arestat la București