Angela Merkel mizează pe pașapoartele de vaccinare

„Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare și va exista”, a spus Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a pus punctul pe i la ședința Consiliului European, declarând că Uniunea Europeană are mare nevoie ca în curând să instituie metoda pașaportului Covid, pentru toți cei care vor să se deplaseze în interiorul uniunii. Angela Merkel a subliniat faptul că majoritatea liderilor europeni sunt de acord cu înființarea unui pașaport de vaccinare.

Angela Merkel, convinsă că pașaportul digital e necesar

„Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare și va exista”, a spus Angela Merkel, adăugând că e nevoie de vreo trei luni pentru ca oficialii europeni să pună bazele efective la punct.

Angela Merkel a mai spus că aceste pașapoarte de vaccinare trebuie ar trebui să intre în circuit înaintea verii, ceea ce înseamnă că decizia la nivelul conducerii UE ar fi fost deja luată, de acum fiind necesar doar să fie pusă în practică.

Între timp, la noi în țară se vorbește despre valul trei

„Discutăm cu specialiștii INSP. Scenariile se fac de câteva luni de zile, dar realitatea a fost mereu mai bună. Eu merg pe ceea ce ne arată realitatea și pe faptul că măsurile au dat rezultate.

În fiecare zi vorbesc și cu domnul Arafat și cu echipele de specialiști. Avem mai multe scenarii, dar deocamdată măsurile în vigoare produc efecte. Am văzut că oamenii s-au relaxat puțin, dar nu este cazul! Dacă dorim să menținem școlile deschise, dacă dorim să ținem restaurantele deschise, atunci trebuie să respectăm măsurile de siguranță.”, a spus Florin Cîțu, ieri, întrebat despre eventualele măsuri suplimentare care ar putea fi luate.

Citește și: Florin Cîțu, despre posibilitatea unor noi restricții