Protest la Ministerul Economiei. Se cere salvarea COS Târgoviște

„Combinatul de Oțeluri Speciale este singurul care ne-a mai rămas”, se arată în comunicatul protestatarilor

Astăzi, între orele 11:00-13:00, angajații Combinatului din Târgoviște se vor afla în fața sediului Ministerului Economiei, în cadrul unui protest în care se va cere preluare de către statul român a activelor funcționale ale COS Târgoviște, prin dare în plată în contul datoriilor fiscale.

Protest în fața Ministerului Economiei. Soarta salariaților, la mila semnăturii ministrului

„Combinatul de Oțeluri Speciale este singurul care ne-a mai rămas. Noi ştim să facem oțel. Dacă pierdem combinatul, pierdem tradiția oțelului în România. Avem o lună de zile în care putem să rezolvăm, calendaristic. Dacă se declanşează procedura de faliment, statul nu are perspective să mai recupereze ceva”, a declarat Nicolae Dragodănescu, președintele Sindicatului Valahia.

De menționat că COS Târgoviște (Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște) are în prezent 1000 de angajați care, din nefericire, riscă să rămână fără locuri de muncă dacă ministrul Economiei nu intervine, astăzi, în urma protestului, astfel că soarta lor atârnă, potrivit declarațiilor protestatarilor, de semnătura ministrului.

„Venim la sediul ministerului în speranța că vom avea în sfârșit un dialog și domnia sa se va preocupa de soarta COS Târgoviște și de lucrătorii acestuia”, a mai spus Nicolae Dragodănescu.

Ce face Claudiu Năsui între timp

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunța ieri, într-un mesaj postat pe Facebook, că ar fi fost atacat de grupurile de interese, cele mufate la banul public. Năsui îi amenința tot ieri pe toți cei vizați că va face tot posibilul ca situația să fie remediată, astfel încât aceste grupuri de interese să dispară din schemă. Cum va reuși să facă asta, rămâne de văzut, însă. Între timp, până la grupuri de interese, rămâne de tranșat soarta angajaților de la COS Târgoviște.

Citește și: Claudiu Năsui: „O nouă zi, un nou atac josnic”