Benzinăriile din Italia, închise timp de 2 zile

Acest lucru este cauzat de greva distribuitorilor de carburanți

Stațiile de carburanți din Italia sunt închise timp de două zile, începând de ieri seară până joi. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de decizia Guvernului de a obliga benzinăriile să afișeze și prețul mediu național lângă cel al distribuitorilor, pentru a descuraja scumpirile nejustificate. La grevă participă mai multe asociații, care reunesc aproximativ 70% din cei 22.000 de distribuitori care operează în Italia.

Asociațiile pentru protecția consumatorilor cer prefecturilor și Avocatului Poporului să blocheze protestul și chiar amenință cu o contragrevă a transportatorilor, taximetriștilor și altor categorii de șoferi.

Sunt închise inclusiv stațiile de autoservire si cele de pe autostrazi. În Italia, primii doi operatori de benzinării din țară au anunțat două zile de grevă, din cauza măsurilor luate de guvernul Georgiei Meloni. Statul nu va mai reduce acciza la combustibili, iar prețurile au crescut exploziv. Șoferii s-au înghesuit să alimenteze înainte de începerea protestului, potrivit digi24.ro.

Șoferii din Italia au luar cu asalt benzinăriile să alimenteze, în contextul în care primii doi operatori de benzinării din țară, după cifra de afaceri, au decis să închidă stațiile pentru două zile.

Protestul are loc ca urmare a creșterii prețului combustibililor, după ce guvernul condus de Georgia Meloni a eliminat reducerea taxelor la carburanți la începutul anului. Șoferii spun că efectele sunt vizibile și greu de suportat, cei mai afectați fiind transportatorii.
: „Sindicatele au declarat că va exista un plafon pentru prețul carburanților din benzinăriile de pe autostrăzi, iar la stații, se va afișa, pe lângă prețul practicat la pompă și prețul mediu al combustibililor la nivel național. Prețul mediu național pentru combustibili în Italia a ajuns la un euro și 98 de cenți pentru un litru de benzină și peste 2 euro pentru un litru de motorină” a declarat Serghei, șofer de camion.

Bărbat arestat preventiv pentru agresarea soţiei