Voiculescu: „Asigurări complementare de sănătate înseamnă că mai mulţi bani vin către sistem”

„Deci nici gând, nu se pune problema de privatizare a vreunui sistem de sănătate, totală sau parțială, nici gând”

Vlad Voiculescu, proaspăt ales în funcția de ministru al Sănătății, din partea Alianței USR PLUS, a declarat că sub nicio formă nu se pune problema eliminării așa-zisei gratuități din Sănătătate, așadar a ținut să-i liniștească, în acest sens, pe români. Cu toate astea, propune un nou tip de asigurare complementară, de tip privat.

„Asigurări complementare de sănătate înseamnă că mai mulţi bani vin către sistem şi o anumită categorie îşi poate achitiona această asigurare suplimentară. Asta nu înseamnă sub niciun chip ca românii nu vor mai avea acces gratuit la servicii sanitare”, a declarat Voiculescu, la Pro TV.

Vlad Voiculescu: „Cred că e o reminiscență a discursului PSD”

De menționat, de asemenea, că la predarea mandatului de ministru Voiculescu a fost singurul ministru care nu a beneficiat de o predare, ca la carte, Nelu Tătaru fiind absent. Ceremonia a fost și ea una cu mai puțin fast decât în cazul celorlalți miniștri aleși.

De altfel, proaspătul ministru reales, Vlad Voiculescu, a afirmat, de asemenea, că nu își dorește o reformă a sănătății, cu toate că a fost acuzat că ar putea avea o asemenea intenție.

„E o idee foarte interesantă. Nu am vorbit niciodată despre privatizare, nu am vorbit niciodată despre scumpiri ale unor servicii medicale sau orice din categoria asta. Cred că e o reminiscență a discursului PSD și a discursului stângii despre ceea ce a făcut PDL în 2007-2008 și presupun că tot rostogolesc această minciună, pentru că oamenii încă au o oarecare teamă. Deci nici gând, nu se pune problema de privatizare a vreunui sistem de sănătate, totală sau parțială, nici gând”, a afirmat Voiculescu.

Fără niciun dubiu, Vlad Voiculescu va avea o misiune foarte grea, poate una cu mult mai grea decât cea post-colectiv.

Citește și: De Crăciun, Iohannis ia o pauză de la ”Pe Se De”

#News