Elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat recompensați financiar de Guvern

Sumele sunt 2.000 de lei pentru Evaluarea Națională, respectiv 5.000 de lei pentru Bacalaureat

Elevii care au obţinut media 10 la examenul de Evaluare Naţională vor primi câte 2.000 de lei, iar cei care au obţinut media 10 la Bacalaureat câte 5.000 de lei, stimulente financiare din partea Guvernului, potrivit g4media.ro.

Potrivit unui comunicat de presă, în şedinţa de Guvern de joi a fost aprobată o hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor de clasa a VIII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională – sesiunea 2023 şi la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2023.

Vor beneficia de aceste stimulente 92 de absolvenţi de liceu care au obţinut media generală 10 la examenul de Bacalaureat – 78 la examenul naţional şi 14 la examenul de Bacalaureat german şi 466 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, precizează Executivul.

„Performanţa merită apreciată şi încurajată! Mă bucură faptul că în ședinţa de Guvern de astăzi a fost aprobat proiectul de Hotărâre de Guvern privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor de gimnaziu şi liceu, care au obţinut media 10 la examenele naţionale 2023”, a scris Ligia Deca, pe Facebook.

Avertizare de instabilitate atmosferică în 21 de judeţe, pe parcursul zilei de joi