Șapte persoane reținute în Constanța pentru trafic de persoane și de droguri și spălare de bani

Printre fetele racolate pentru prostituție se află și o minoră, precizează DIICOT Constanța.

DIICOT
DIICOT. Sursa foto: wikipedia

Procurorii DIICOT Constanța au reținut pentru 24 de ore 7 membri ai unui grup infracțional organizat care făcea trafic de persoane lipsire de libertate, trafic de droguri şi spălare a banilor, potrivit g4media.ro. Membrii grupului, profitând de starea de vulnerabilitate a persoanele vătămate, le-au recrutat fie prin metoda loverboy, fie prin promisiunea unei vieți prospere, ulterior exercitând presiuni psihice și violențe fizice asupra acestora, să continue practicarea prostituției.

Grupul infracțional organizat, constituit pe baza legăturilor de rudenie  dintre membrii, a acționat în mod coordonat, fiecare membru având sarcini specifice, respectiv recrutarea, transferarea și transportarea, în diferite spații sau la locațiile clienților a persoanelor vătămate, care au practicat prostituția în folosul membrilor grupării, precum și efectuarea de transferuri financiare ale sumelor de bani obținute din exploatare, prin intermediul mijloacelor de transfer rapid de bani.

Printre fetele racolate pentru prostituție se află și o minoră, precizează DIICOT Constanța într-un comunicat de presă.

Ancheta a început în noiembrie 2022, când s-a descoperit că gruparea racola fete, inclusiv minore, pe care le obliga să practice prostituția în România, Germania și Grecia. Banii obținuți erau spălați prin firme. În urma a 13 percheziții au fost găsite telefoane, laptopuri, sume de bani, arme, muniții și droguri. Cei 7 urmează să fie prezentați în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.La acțiune au participat polițiști din mai multe servicii, precum și jandarmi. Ancheta este în curs, iar inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție. Avertizare de instabilitate atmosferică în 21 de judeţe, pe parcursul zilei de joi