Ludovic Orban și Dan Barna

Poate una dintre cele mai disfuncționale „relații politice” ale lui 2020 este cea dintre USR PLUS și PNL. Cu toate că cele trei partide și-au dat mâna, ba pe la Capitală, ba prin provincie, în speranța că un candidat comun ar putea să detroneze PSD-ul, relația dintre acestea nu pare una tocmai desprinsă din basme. O confirmă chiar spusele liderului USR, Dan Barna.

Potrivit lui Dan Barna, schimbul de geci trebuie să înceteze, iar liberalii ar trebui să înțeleagă faptul că racolarea de primari social democrați nu le va aduce puncte în plus în fața alegătorilor.

Dan Barna: „România trebuie să se cureţe de pesedism”

„Cu profund disconfort, nemulţumire şi cumva este unul dintre motivele, pentru că suntem întrebaţi, în aceste zile am fost în ţară, am fost şi în Maramureş şi la Sibiu şi în Vâlcea şi în Argeş, sunt întrebat în diverse locuri de ce nu am urmat reţeta de la Bucureşti şi în alte locuri unde ar fi fost teoretic posibilă o colaborare şi acesta este unul dintre motive, pentru că dacă vorbim de parteneriatul de la Bucureşti, prin care i-am pus în spate lui Nicuşor Dan şase primari de Sector susţinuţi şi de USR PLUS şi de PNL, aceşti şase oameni, fiecare dintre ei privit în parte, sunt persoane care nu au avut nici o legătură cu PSD-ul, nu au colaborat, nu au susţinut PSD-ul şi în cursul negocierilor a fost una dintre condiţiile noastre, ca PNL să aibă candidaţi care nu au un trecut pesedist. Or în multe alte părţi din ţară lucrul acesta nu este valabil şi atunci ideea unei colaborări a fost din start respinsă. România trebuie să se cureţe de pesedism la modul şi de oamenii care au susţinut, nu doar să schimbăm culori de geci roşii şi galbene şi să spunem gata, se întâmplă reforma, pentru că nu se va întâmpla lucrul ăsta”, este de părere liderul USR, Dan Barna.

La rândul său, într-o recentă conferință de presă, premierul Ludovic Orban a declarat că nu vor exista niciodată discuții cu PSD, însă nu a exclus posibilitatea de a purta discuții cu anumiți social democrați.

Citește și: Rareș Bogdan, la Galați: „Cea mai mare boală a politicii româneşti rămâne traseismul politic”

#News