Foto: Facebook George Stângă

Aflat într-o vizita la Galați și întâmpinat de liderul filialei locale PNL, George Stângă, Rareș Bogdan a vorbit, printre altele, și despre traseismul politic cu care, potrivit spuselor acestuia, nu ar fi de acord. Conform lui Rareș Bogdan, traseismul reprezintă cea mai mare boală a politicii românești, dorindu-și reguli clare în acest sens.

„Sunt foarte încântat să văd la Galaţi că George (Stângă, liderul PNL Galaţi – n.r.) nu a fost nevoit să ia niciun primar de la PSD să îl transfere la PNL. Este iar un atu şi nu numai eu sunt fericit, ci şi preşedintele României, când vede că mai există locuri unde se poate şi fără transfer din partea stângă spre partea dreaptă. Eu cred în continuare că cea mai mare boală a politicii româneşti rămâne traseismul politic şi va trebui într-un fel sau altul, printr-un pact comun al partidelor, împreună cu societatea civilă, împreună cu cei din presă, să găsim o formulă prin care să stopăm acest flagel pentru că este ruşinos într-o democraţie. Şi aşa cum ne-a îmbolnăvit pe noi la un moment dat, va îmbolnăvi orice clasă politică şi orice ţară dacă va continua. Sperăm ca, la un moment dat, mandatul imperativ să fie impus. Chiar dacă are câteva probleme constituţionale, să găsim formula prin care să oprim acest lucru pentru că viciază democraţia”, a spus Rareş Bogdan, aflat între-o vizită la Galați, potrivit agerpres.ro.

Încrezător în partidul pe care îl reprezintă cu atâta mândrie, Rareș Bogdan s-a declarat de pe acum invingător și a spus că următorii patru ani vor fi marcați de o administrație centrală condusă de un premier liberal.

Rareș Bogdan: „Preşedintele Klaus Iohannis a fost extrem de clar, extrem de ferm”

„Dacă sunt câteva realităţi şi lucruri care nu pot fi în niciun fel contestate, acestea sunt cele că în următorii patru ani şi trei luni de zile la conducerea României se va afla un prim-ministru liberal, într-un parteneriat cu preşedintele României. Preşedintele Klaus Iohannis a fost extrem de clar, extrem de ferm, în a spune lucrurile cât se poate de clar: ‘nu voi pune un premier de la PSD, degeaba veniţi cu propuneri, va fi un guvern de dreapta condus de PNL în continuare”, a mai spus Rareș Bogdan.

În Galați, PNL a semnat un parteneriat pentru alegerile locale din această toamnă cu alianța USR PLUS. Cele trei partide îl vor susține pentru primăria Galați pe Bogdan Rodeanu (USR), în timp ce George Stângă (PNL) va candida pentru Consiliul Județean. Principalii oponenți ai acestora sunt Ionuț Pucheanu (actualul primar – PSD) și Costel Fotea (actualul președinte al Consiliului Județean Galați – PSD).

Citește și: Orban: „Eu, personal, nu am avut nicio discuție cu domnul Breaz”

#News