Avertizare de ploi torențiale și vijelii în vestul țării

Miercuri seara și în noaptea de miercuri spre joi (26/27 iulie) se vor semnala ploi în special în sud și est, transmite ANM.

Ploi
Ploi

Meteorologii au emis cod galben de ploi torențiale și grindină în vestul, nord-vestul și centrul țării, potrivit ANM. Avertizarea este valabilă până în marți, 25 iulie, la ora 10:00. Instabilitatea atmosferică va fi pronunțată începând cu a doua parte a zilei de marți (25 iulie) în vestul, nordul, centrul și nord-estul teritoriului, potrivit stiripesurse.ro.

Miercuri seara și în noaptea de miercuri spre joi (26/27 iulie) se vor semnala ploi în special în sud și est, transmite ANM.

„Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. Zonele afectate sunt local în vestul, nord-vestul și centrul țării. În intervalul menționat, local în vestul, nord-vestul și centrul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp) și grindină”, a comunicat ANM. 60 de mesaje RO-Alert emise în ultimele 3 zile privind prezenţa urşilor în vecinătatea localităților