PSD

Florin Roman a găsit pe cine să de vina pentru crșterea numărului de infectați cu coronavirusul românesc. Personal, am crezut că e vorba de mulțimi, nerespectarea și încălcarea legii. Până i-am citit declarația.

”PSD este principalul vinovat de creșterea alarmantă a numărului noi de îmbolnăviri. PSD este cel care de la cel mai înalt nivel a încurajat nepurtarea măștilor de protecție, a pus la îndoiala boală, a acuzat aplicarea amenzilor și nivelul lor ridicat, a criticat măsurile de restricție și în permanentă a blocat guvernul în lupta împotriva COVID.

460 de noi cazuri confirmate și 10 decese este bilanțul ultimelor 24 de ore în România, în pandemia de COVID. După ce în ultimele zile am înregistrat un număr similar de cazuri că în perioada stării de urgențe este foarte clar că prudență și luarea măsurilor de prevenție, rămân cuvinte de ordine.

În pofida acestor atacuri politice iresponsabile din partea PSD, în goana după voturi, PNL va continuă să gestioneze cu responsabilitate această perioada dificilă, din punct de vedere medical. Urmare a modului în care guvernul României a acționat în această perioada, nu am ajuns în situația Italiei sau Spaniei”, a declarat Florin Roman, liderul deputaților PNL.

Nu aș merge chiar atât de departe. Motivul pentru care virusul găsește o gazdă ține de relația virus-gazdă. Dacă ai grijă, dacă alegi să respecți niște norme de bun simț, dacă alegi să te distanțezi social, politica nu te poate atinge. Și nici discordiile politice. Și nici virusul. Desigur, vorbim și de noroc sau de ghinion.

Dar să amesteci politica din motive de opoziție, e puțin cam exagerat.

Au existat pandemii și, cel mai probabil, vor mai exista. Ne ferim noi pe noi.

Să crezi orbește într-un partid și să pui sănătatea sau viața pe planul doi este, desigur, o alegere strict personală. Pe principiul, dacă PNL, USR sau PSD îmi spun să mă arunc că capul în Dunăre și eu aleg asta, este strict problema mea. Alegerea mea nu ar trebui să fie dictată de Florin Roman sau de Liviu Dragnea.

Sau, se cheamă selecție naturală.

Citește și: Situația pacienților bolnavi de coronavirus internați în spitalele din București

#News