Pasajul Olteniţei, deschis circulaţiei începând de 27 mai

Pasajul va fluidiza circulaţia şi va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureştiului

Pasajul Olteniţei va fi deschis circulaţiei începând de sâmbătă, 27 mai, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

„Pasajul Olteniţei va fi deschis circulaţiei începând de sâmbătă, 27 mai! Este un moment mult aşteptat de toţi cei care locuiesc în zonă, dar şi de cei care tranzitează Centura Capitalei. Acest pasaj va fluidiza circulaţia şi va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureştiului”, a notat Grindeanu, pe pagina sa de Facebook, potrivit ziare.com.

La rândul său, secretarul de stat în MTI Ionel Scrioşteanu a scris tot pe Facebook că sunt restricţii de circulaţie între orele 22:00 – 05:00 în zona pasajului, dinspre Centura Bucureşti pe DN4, sensul de mers spre Bucureşti, pentru aşternerea asfaltului.

„În acest moment, în vederea finalizării ultimelor lucrări necesare pentru darea în trafic a pasajului Olteniţei – Popeşti-Leordeni, s-au instaurat restricţii de circulaţie între orele 22:00 – 05:00 în zona pasajului, dinspre Centura Bucureşti pe DN4, sensul de mers spre Bucureşti, pentru aşternerea asfaltului. Restricţiile vor fi şi mâine seară, 24 mai, în acelaşi interval orar. Astfel, puteţi folosi următoarele rute de acces: DNCB – Str. Leordeni – DN4 – Bucureşti; DNCB – Şos. Berceni – Bucureşti. Darea în trafic a celui mai mare pasaj de pe Centura Capitalei va fi sâmbătă dimineaţă, pe 27 mai”, a spus acesta.Potrivit secretarului de stat, în urmă cu câteva zile a avut loc testarea sistemului de iluminat public la Pasajul Olteniţei – Popeşti-Leordeni, moment în care s-au aprins şi testat toţi cei 165 stâlpi instalaţi pe toate zonele pasajului şi 256 lămpi aferente.

MAE, atenționare pentru românii care călătoresc în Italia