Robert-Negoita
Robert Negoiță

Primaria Sectorului 3 continua sa rascoleasca spatiile verzi dintre blocuri cu buldozerul si sa taie arbore dupa arbore, ca sa faca loc pentru noi parcari.

A trecut deja o luna de cand muncitorii Primariei Sectorului 3 au inceput retrasarea trotuarelor de pe strada Armenis.

La inceput, lucrarile pareau chiar de folos. Asta, pana pe 29 aprilie, cand muncitorii au taiat fara motiv un arbore de peste 16 metri inaltime. L-au facut bucati, in cateva ore.

Ziare.com a incercat, la acel moment, sa afle de ce taie muncitorii arborele. Am cerut chiar sprijinul Politiei Locale de la Sector 3, care ne-a „avertizat” sa ne vedem de treaba si sa nu mai deranjam.

Cand i-am intrebat daca au avize care sa le permita taierea arborelui si sa transporte lemnul, muncitorii s-au balbait. Unii au spus ca acte exista, dar nu le au la ei. Altii au spus ca au acte, dar – din motive doar de ei intelese – un ni le pot arata. Apoi au recunoscut ca, de fapt, unele dintre acte nu exista.

Citeste si Șerban Nicolae luptă pentru dreptul nostru la aer liber

In cele din urma, venit pe santier, primarul Robert Negoita a recunoscut: e foarte posibil ca arborele sa se fi defrisat fara avize. Poate ca ele vor veni. Sau poate ca un vor veni. Conta prea putin, potrivit primarului, care a spus ca va face ce crede ca e bine pentru oameni. In acest caz, vorbim despre parcari in loc de spatii verzi. Iar daca se va dovedi ca actiunile sale sunt ilegale, Robert Negoita a spus ca isi asuma riscul de a fi amendat.

Taiarea arborelui de peste 16 metri n-a fost, insa, decat inceputul distrugerii spatiilor verzi de pe strada Armenis.

In urma cu o saptamana, muncitorii au inceput sa rascoleasca cu un excavator gradinile din fata blocurilor de pe strada. Asa se face ca jumatatea din suprafata unora dintre gradini a disparut.

Anterior, Robert Negoita declarase pentru Ziare.com ca nu distrige spatii verzi, in sector. Si ca suprafetele ocupate, la retrasarea trotuarelor, nu sunt spatii verzi, ci „pamant gol”. Continuarea AICI – Ziare.com

HashtagNews.ro