Percheziţii la mai mulţi medici de familie din Brașov, acuzați pentru consultații fictive

Ei ar fi luat bani pentru a consulta fictiv pacienţi diagnosticaţi cu coronavirus

Polițiștii din Brașov au făcut joi 17 percheziții la cabinete medicale și 2 instituții sanitare din județ, într-un dosar instrumentat de Parchetul Tribunalului Brașov, potrivit g4media.ro.

Ancheta vizează suspiciunea de obținere ilegală de fonduri. Mai mulți medici de familie din Brașov ar fi inserat date nereale în fișele de monitorizare telefonică zilnică a pacienților infectați cu Covid, pentru a primi decontări de la buget de 105 lei/pacient.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri, echipamente IT și au fost conduse la audieri 5 persoane. Acțiunea vizează colectarea de probe care să evidențieze dacă s-a comis infracțiunea de abuz în serviciu, prin pretinsa monitorizare fictivă a infectaților cu coronavirus.

”În urma perchezițiilor domiciliare, care au vizat sediile unor persoane juridice (cabinete de medicină de familie) și a punerii în executare a ordonanțelor, care au vizat sediile unor instituții cu atribuții în domeniul sănătății publice, s-au urmărit descoperirea și ridicarea de mijloace de probă (înscrisuri oficiale, echipamente informatice, evidențe personale), precum și conducerea, în baza unor mandate de aducere, la sediul poliției, a 5 persoane, pentru audieri”, anunță procurorii. La activități au participat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov, Poliției Municipiului Făgăraș și Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic – I.P.J. Brașov. Columbia va declara stare de dezastru natural din cauza incendiilor de vegetaţie izbucnite pe teritoriul ţării