Directorii CE Oltenia, revocaţi din funcție în urma accidentului soldat cu moartea a trei mineri

Preavizul se termină la data la care li se încheia mandatul.

Directorii Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan și Marius Negru, au fost revocaţi din funcţii, marţi, de Consiliul de Supraveghere al companiei.  Ei se află acum în preaviz, 20 de zile, perioadă când oricum le expirau mandatele, în luna februarie., potrivit g4media.ro.Președintele Directoratului, Daniel Burlan, a primit preaviz până la data de 12 februarie, când oricum îi expira mandatul. Marius Negru a primit preaviz până pe 13 februarie, când se asemenea îi înceta oricum contractul de mandat.

Ministrul Energiei Virgil Popescu i-a cerut demisia lui Daniel Burlan, dar acesta a răspuns că nu şi va depune mandatul, deoarece nu se consideră vinovat cu nimic.

 În urmă cu două săptămâni, trei angajaţi ai CE Oltenia au murit, după ce vehiculul cu care erau transportaţi spre Cariera Jilţ Sud din Mătăsari s-a răsturnat, pe un pod din incintă. Alte 10 persoane au fost rănite. Zeci de mineri de la Cariera Jilț au refuzat să intre la lucru pe data de 23 ianuarie.. Oamenii sunt adunați în fața sediului și discută cu reprezentanții din conducere care încearcă să îi convingă să reia lucru.

“În tanchetele care fac transportul acum avem voie să ne urcăm sau nu? Care sunt conforme”, se aud vocile muncitorilor.  Minerii au cerut și demisia lui Daniel Burlan, preşedintele Directoratului CE Oltenia.

Ministrul Energiei a vizitat inopinat altă carieră de cărbune din Gorj să vadă cum muncesc angajații din Complexul Energetic Oltenia după ce trei mineri au murit și alți zece au fost răniți în urma unui accident de camion ce s-a petrecut în Jilț Sud. Trei șefi din minerit au fost schimbați după tragedie. Angajaţii sunt nemulțumiţi de condițiile de lucru din minerit. Oamenii spun că, dacă nici acum nu se vor face schimbări reale, vor mai exista accidente de muncă și decese la Complexul Energetic Oltenia.

O nouă acuzație de viol la adresa lui Mike Tyson