Berbeceanu, despre anularea restricțiilor: „Puteau să ne acționeze în instanță”

Restaurantele, teatrele și sălile de jocuri de noroc își vor putea relua activitatea la interior începând de astăzi

Prefectul Capitalei Traian Berbeceanu a anunțat că autoritățile nu au avut de ales, astfel că s-a dispus relaxarea restricțiilor în București, notează Mediafax. Măsura a fost aprobată de ministrul Sănătății, în baza unei Hotărâri de Guvern.

Într-un set de declarații acordat celor de la RFI, Traian Berbeceanu a spus că, deși autoritățile se declară implicate în situația evoluției pandemiei, instituția este obligată de legislație să pună în aplicare aceste anulări de restricții. „Chiar am discutat cu domnul ministru anterior zilei de vineri, când am fost nevoiți să convocăm ședința comitetului municipal, am împărtășit îngrijorarea domniei sale, dar i-am explicat în mod foarte clar și franc și categoric că noi ca structură administrativă, suntem obligați să punem în executare prevederile legale ale Hotărârii de Guvern, pe care, ce să vedeți, cu zece zile înainte a emis-o Guvernul, cu zece zile înainte de ședința noastră de Consiliu”, a menționat Berbeceanu.

Berbeceanu susține că HoReCa ar fi putut să dea autoritățile în judecată

„Operatorii licențiați din domeniul jocurilor de noroc, chiar și organizatorii de spectacole, teatre puteau să ne acționeze în instanță, să ceară daune foarte mari și să câștige procesele în mod firesc, datorită reglementărilor legale la care am făcut referire, să le câștige în termene foarte scurte”, a adăugat Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, punctând pe cadrul legal care i-ar fi îndreptățit pe cei din HoReCa să ceară daune din pricina lipsei de activitate, în contextul restricțiilor impuse în ultimele luni și a pierderii masive de bani.

Anularea anumitor restricții în Capitală a intrat în vigoare astăzi. Astfel, restaurantele, sălile de spectacol și centrele de jocuri de noroc își vor putea relua activitatea la interior, însă doar în anumite condiții: programul să se desfășoare strict între orele 6:00-21:00, iar capacitatea locației să nu depășească 30%.

Citește și: București: Restaurantele și teatrele vor fi redeschise. O parte dintre restricții, anulate