Potrivit anunuţului din cursul zilei de marţi făcut de către Cătălin Predoiu, pentru funcţia de procuror general ş-au înscris 8 candidaţi, 5 pentru funcţia de procuror-şef DNA şi 5 pentru DIICOT. Numelele procurorilor vor fi anunţate marţi, dar lista poate fi completată în situaţia în care alţi candidaţi au trimis dosarele prin poştă.

„Ieri (luni, n.r), la 24:00 erau înregistrate, pentru Parchetul General, 8 candidaturi, pentru procuror-șef DNA 5 candidaturi și pentru procuror-șef DIICOT 5 candidaturi. Azi noapte, după verificarea preliminară a conformității dosarelor de candidatură, am constatat că toate candidaturile depuse îndeplineau condițiile legale. Astăzi mai facem o verificare a acestor dosare și apoi vom anunța lista”, a spus Cătălin Predoiu, la sediul Ministerului Justiției, potrivit Mediafax.

Conform declaraţiei ministrului, în situaţia în care anumiţi candidaţi au trimis dosarele prin poştă, cu data poştei de luni, dar plicurile sosesc ulterior, lista va urma să fie completată.

„Numele le vom anunța după verificări. După ora 12 veți avea și numele. Eu mă bucur că sunt mulți candidați, persoane cunoscute, unele dintre ele cu experiență”, a mai spus Predoiu.

Speranţa acestuia este să nu existe o situaţie similară precum cea din mandatul lui Tudorel Toader, când niciun candidat nu a trecut de interviuri.

#news