Zegrean: „Această demisie nu are nicio valoare juridică”

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean a precizat, la Europa FM, că demisiile depuse de USR sunt doar „un act politic, un act demonstrativ”, ele neavând nicio valoare juridică.

 „Nu e poporul atât de slab de minte pe cât cred ei, această demisie nu are nicio valoare pentru că nu mai e cine să ia act de demisia lor. Parlamentul, practic, nu mai funcționează, demisia se depune la Parlament și se face o hotărâre prin care se ia act de demisia domnului, doamnei. Numai din acel moment ea este efectivă, dacă ei își dau demisia astăzi și se ia act de demisia lor când? Următorul Parlament va avea alte treburi de făcut, nu să se ocupe de demisia lor, e pur un act politic, un act demonstrativ. De ce nu au făcut-o acum doi ani, dacă sunt așa de supărați pe lume?

Se primește numai dacă ai avut un mandat complet, de la depunerea jurământului până la depunerea jurământului de către noul Parlament. Dacă are deja un mandat complet și ăsta e doar completării următorului mandat, nu este nicio problemă, se calculează pentru câte zile este acolo, deci, oricum ar lua-o, nu prea are efect chestia asta”, a declarat Zegrean, pentru Europa FM.

Mai mult, USR este un partid nou, care se află la primul mandat.

Potrivit Legii 96/2006, art. 49, „Deputații și senatorii beneficiază de indemnizația pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare”, dar și „Pentru mandate incomplete, indemnizația pentru limită de vârstă se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de un mandat parlamentar”

Citește și: Războiul demisiilor din Parlament. PNL vrea vacantarea locurilor libere

#News